БН: Пијани хтјели да возе дјецу

Полиција у Бијељини прекршајним налозима казнила је возаче агенција “Виена тур” Ј. Б. и “Гајић пром” Н. Г. који су се у алкохолисаном стању појавили уочи поласка ученика основних школа “Вук Стефановић Караџић” и “Јован Дучић” на екскурзију у Србију.

Република Српска 12.06.2019 | 11:57
БН: Пијани хтјели да возе дјецу
Код возача Ј.Б. је утврђено присуство алкохола у организму у количини од 0,35 г/кг, а код његовог колеге Н.Г. измјерено је 0,74 г/кг.

Полиција ће уједно против одговорних особа у овим агенцијама поднијети захтјеве за покретање прекршајних поступака, а папрену казну требала би платити агенција “Виена тур”.

Наиме, полиција је открила да је ова агенција осим алкохолисаног возача послала документацију која уопште није припадала аутобусу за који је накнадним техничким прегледом утврђено да није исправан.

Наиме, на аутобусу су како је открио извор Српскаинфо биле неисправне кочнице.

Како би провјерили узнемирујуће информације, а посебно јер су се порталу Српскаинфо јавили забринути родитељи, обратили смо се агенцијама чији су возачи ухваћени у алкохолисаном стању.

Из агенције “Виена тур” су нам прво рекли да су одговорне особе на доручку, те да их позовемо касније, а када је то “касније” дошло, на телефон агенције јавио се мушкарац и негирао било какву везу ове агенције и њеног возача са узнемирујућим информацијама?! 

Мушкарац се међутим није желио представити. У агенцији “Гајић пром” су кратко потврдили за Српскаинфо да су чули да се нешто десило, али нам је речено да одговорних особа са којима би могли разговарати тренутно нема.

Једина особа која је када су у питању агенције разговарала и објаснила читаву ситуацију била је Маја Антић директор агенције “Хепи травел” из Бијељине која је уједно организовала једнодневни излет у Србију.

Антић је тако изјавила да ова агенција има потписане уговоре са другим агенцијама када су у питању екскурзије.

На дан поласка Антићева за Српскаинфо објашњава да је звала полицију како би обавила контролу возача и преглед свих аутобуса када су алкохолисани возачи откривени, као и технички неисправан аутобус.

– Нама је на првом мјесту безбједност дјеце и увијек радим у том правцу. Недопустиво је да неко од возача аутобуса има алкохола у крви. У својој каријери сусрела сам се прије неколико година са оваквом ситуацијом и то је за све нас био велики шок – изјавила је Антићева.

(Српскаинфо)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Србац

12.06.2019 09:47

Свакоднедневно такви возаци са таквим аутобусима превозе дјецу,а за излете, екскурзије,такмицења да се не говори. Полиција би требала бар 1 дневно тестирати возаце редовне линије !

ОДГОВОРИТЕ
Name

клинац

12.06.2019 10:25

Такви преврћу аутобусе гдје страдају путници а у најгорем случају и дјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЗАЦ АУТОБУСА

12.06.2019 12:12

САМО ДА СЕ ЗНА ,80% ВОЗАЦА АУТОБУСА НИСУ ПРОФЕСИОНАЛЦИ. ПЕНЗИОНЕРИ, ПОЗАЈМЉЕНИ ИЗ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЦА У СРЗОНИ, ДЈЕЦА ТЕК ПОЛОЗИЛА ,,Д,, БЕЗ ИКАКВОГ ИСКУСТВА И ОДГОВОРНОСТИ, БИТНО ЈЕ ДА ОДНЕКУД ИМА ПОЛОЗЕНО ,,Д,, И ДА НЕ ТРАЗИ НОРМАЛНУ ПЛАТУ. ПРАВИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ НЕЦЕ ДА РАДЕ ЗА МАЛЕ ПАРЕ, РАДИЈЕ ВОЗЕ СЛЕПЕРЕ У МЕДЈУНАРОДНОМ ТРАНСПОРТУ ГДЈЕ СЕ МОЗЕ СОЛИДНО ЗАРАДИТИ. ПЕНЗИОНЕР ЗАДОВОЉАН КОЛИКО ГОД МУ ДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.06.2019 12:53

Како може возити аутобус ако није КВ возач? Прије то није било могуће, која је онда сврха квалификације или како су га прије звали "државни испит".? По мени, ово је за кривичну пријаву, чуј прекршајна пријава, па није он возио стадо оваца у трактору ццц

Name

Ето

12.06.2019 12:16

Браво за Антицку ако овако увијек ради. Одговорно према дјеци и родитељима а мислим и да треба тамо у Србији то исто тразити код повратка.Само оштро без пардона,браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО

12.06.2019 13:11

ОТКУД ПИЈАНИ У 7 УЈУТРО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ТО ЈЕСАМ

12.06.2019 13:22

И СЛАЗЕМ СЕ.ДА ТО И ПРАКСА БУДЕ.ИГРОМ СЛУЦАЈА ЦЕСТО ПРОЛАЗИМ ПОРЕД ПОЛИЦИЈЕ КОЈА КОНТРОЛИСЕ ВОЗАЦЕ ЗБОГ МНОГО ЦЕГА.И ТРЕБА.И КОРИСТЕЊЕ МОБИЛНОГ И ПОЈАС И СЛИЦНО..СЛ С ОБЗИРОМ ДА ПОЗНАМ И ГРАДСКЕ ФАЦЕ СА БИЈЕСНИМ АУТИМА АКО ИХ И ЗАУСТАВЕ ЕТО МАЛО ПОПРИЦАЈУ ОНАКО ДРУГАРСКИ..МАЛТЕ НЕ ИЗВИЊАВА ИМ СЕ ПОЛИЦАЈАЦ СТО ГА ЗАУСТАВИО..КЛАЊА СЕ ..ОНДА АЕ ОКРЕЦЕ ВИДИ НЕКУ СКЛОПОЦИЈУ НАМРСТИ СЕ И ОБАВЕЗНО ЗАУСТАВЉА...РЕДА ГОСПОДО ПОЛИЦИЈО УВЕДИТЕ..ЗНАМО МИ ДА И ИЗНАД ПОПА ИМА ПОП..АЛ СВИМА ИСТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОМБРЕРО МАЦАК

12.06.2019 21:24

Драги моји па није овај био пијан , само 0,35! Једна ракијица уз кафу. Био би он у стању да вози без проблема, ал’ опет проблем су кочнице!! Како да се заустави ?!? ‘Еј возачу додај гас недај ником испред нас. Ал ста би за кочницу ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико битан

12.06.2019 21:30

Одузети возацима возацку нај мање на годину дана па нека се умедјувремену добро сконтају ста им је преце у зивоту алкохол или посао возаца,а фирмама нај мање по 10000км казну за техницку неисправност возила....када мозе неки дан да купи "Виена тоур" нову сетру од пола милиона еура(на страници БиХ бус објављен и текст и слике)мозе да плати и казну па це следеци пут да размисли који аутобус це гдје да саље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дх

13.06.2019 02:11

РОДИТЕЉИ ВИСЕ НЕСМИЈУ ДЈЕЦУ ПУСТАТ НА ИЗМИСЉЕНЕ ЕСКУРЗИЈЕ ДЈЕЦА ГИНУ И ГУСЕ СЕ ПО БАЗЕНИМА И МОРИМА СПАСИОЦА НЕМА А У ХОТЕЛСКИМ СОБАМА ДЈЕЦА СУ ПРЕПУСТЕНА САМА СЕБИ И ЗАТО СЕ ЗЛА ДОГАДЈАЈУ БИТНО ЈЕ ПЛАТИТ А ДАЛИ ЦЕ СЕ ДИЈЕТЕ ВРАТИТ ЗИВО КУЦИ ТО НИКО НЕ БРИНЕ СТРАВИЦНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разочарани

13.06.2019 08:31

Браво за Антићеву. Супер је видјети да неко ради свој посао професионално и одговорно.

ОДГОВОРИТЕ