Нова хапшења у случају Крунић

Бањалучанин Сретен Поповић (42) ухапшен је у оквиру истраге убиства Славише Крунића, бањалучког бизнисмена, и његовог пратиоца Жарка Павловића, сазнају "Независне".

Република Српска 12.06.2019 | 07:28
Нова хапшења у случају Крунић
Како незванично сазнајемо, полиција га доводи у везу са Жељком Ковачевићем, нападачем који је убијен у размјени ватре кобне ноћи 22. априла, односно сумња се да су комуницирали прије убиства Крунића и његове пратње. Полиција провјерава која је Поповићева тачна улога и да ли је на неки начин био умијешан у припрему злочина.

Како су јуче навели из МУП-а РС, С.П. се може довести у везу с пружањем помоћи извршиоцу кривичног дјела. Осим тога, полиција је јуче у бањалучком насељу Куљани претресла и кућу одбјеглог Бенедија Ђукановића (42), за којег се сумња да је један од нападача. Како сазнајемо, у претресу су заплијењени рачунари и телефони.

То су јуче потврдили и из МУП-а РС, одакле су навели да су приликом претреса Ђукановићеве куће изузети одређени предмети који могу послужити у кривичном поступку.

Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, рекао је да полиција интензивно сарађује с полицијом Србије у вези с убиством Славише Крунића. Истакао је да су многи детаљи у извршењу тог бруталног убиства расвијетљени, али да у овом тренутку не може да говори ко су налогодавци нити о мотивима Крунићевог убиства.

Додао је да истрага у потпуности није завршена те да се оперативним радом долази до неких нових сазнања.

Подсјећамо, недавно је у оквиру истраге овог убиства полиција пронашла 1,5 килограма кокаина, оружје и ТНТ експлозив, као и муницију и алат за обијање, који су наводно припадали убијеном Ковачевићу, претресом подрума у згради у бањалучком насељу Обилићево који је он користио.

Досад су ухапшени Емилио Балдо, одмах након злочина, и накнадно Родољуб Гајић, Крунићев сарадник од повјерења, обезбјеђивао му је породицу, а током сахране је плакао и носио сандук с тијелом. Балдо и Гајић се налазе у притвору, а за Ђукановићем је расписана међународна потјерница.

Крунић и Павловић убијени су у близини Крунићевог имања у Гламочанима, код Лакташа, а нападачи су чекали скривени у жбуњу поред пута те на возило осули рафалну паљбу из аутоматских пушака. Том приликом у размјени ватре усмрћени су Крунић и Павловић, те Ковачевић, а рањен је Крунићев возач Горан Илић.

Крунић је био власник, осим "Сецтор Сецуритyја", и компанија "Житопека", "Житопродукт", "Сецтор АДС" и "Сецтор ЗОС", које имају око 1.800 запослених.

(Независне новине)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јока

12.06.2019 05:36

После два мјесеца они претресли куцу......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.06.2019 06:23

То је само доказ да Бенеди Ђукановић нема везе са убиством.

Name

Ре

12.06.2019 06:33

Његова кућа је претресена и прије 2 мјесеца и сада поново. Не.лупајте.

Name

Винка

12.06.2019 16:40

А тек сад претресају куће убица. Кога ви правите будале? Боже драги будала

Name

дан послије

12.06.2019 05:49

Засто мислим да се претрес куце одбјеглог Бенедија требао изврсити одмах дан послије убиства Круница. Добро ни 50 дана касније није прекасно, цак је мозда некоме у право вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

12.06.2019 06:39

Није ли мозда био у куци....безвезан разлог нпр...