Опљачкана, па запаљена кућа

 Након што је полицији прошле седмице пријавила да јој је кућа у бањалучкој Пионирској улици обијена и да је готово све што је имало неку вриједност украдено, Биљану Овчина-Вучичевић одмах други дан дочекала је вијест да је кућа и запаљена.

Република Српска 11.06.2019 | 10:47
Опљачкана, па запаљена кућа
Како је испричала за “Независне новине“, кућа у насељу Обилићево запаљена је у четвртак, а власништво над кућом дијели са братом и сестром, који су у иностранству.

Будући да она живи на Јахорини, у кући у Бањалуци мјесецима није било никог.

“Требало је да брат и ја ових дана дођемо у Бањалуку. Комшија који је имао кључ отишао је да нам одврне воду, јер нисмо дуго боравили, и тад је видио да је у кућу проваљена. Позвали смо полицију, која је направила увиђај”, рекла је Овчина-Вучичевићева. Истакла је да је из куће све изнесено, радијатори, пећ тешка 250 кг, намјештај…

“Нико ништа није примијетио. Чак ни брава није била полупана, већ је то некако откључано. Мислимо да то није за дан изнесено”, каже Овчина-Вучичевићева за “Независне новине“.

Према њеним ријечима, одмах ујутро дочекао ју је нови шок, јер јој је у четвртак јављено да јој кућа гори.



Видно потресена испричала нам је да не зна ко би јој могао запалити кућу у којој је настала тотална штета, а из згаришта је покушала спасити понеку фотографију.

Наша екипа затекла је ужасан призор, врата су била отворена, а у кући је све што није дохватила ватра било испретурано, као да је ријеч о напуштеном објекту, иако су нам комшије потврдиле да је кућа била врло условна за становање.

“Пробудила ме јака експлозија и видио сам да је било нешто иза четири часа. Када сам изашао, видио сам да гори кућа, а пламен је избио два до четири метра из крова”, каже комшија. Истиче да нико није примијетио да се нешто чудно дешавало.

Ватрогасци, њих десет, са три возила су одмах стигли и успјели су угасити ватру која се није даље ширила.

Према ријечима Овчина-Вучичевићеве, засад не може говорити о штети, а кућа на овој локацији са земљиштем вриједи око пола милона КМ.

Испитани осумњичени

Из полиције су нам потврдили да је поступљено по пријави да је непознато лице запалило кућу у Пионирској улици и записнички констатовали чињенично стање.

“Полицијски службеници предузимају мјере и радње на расвјетљавању свих околности запримљене пријаве, као и претходне пријаве о наводном нестанку предмета из куће. Испитан је одређени број лица. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука”, наводе из полиције.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ГОРАН

11.06.2019 10:04

Опет Бурлетова мафија из Снсд сад пљачкају и пале српске куће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОЈКО

11.06.2019 11:12

ЦУЈ ОПЉАЦКО НЕКО КОЦЕ ДРУГИ ВЕЦ ОНАЈ КОЈЕ ИМО КЉУЦ ЊИХОВ ПА САД ДРУГИ КРИВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

па друзе

11.06.2019 21:25

Запалио онај коме ниси хтјела продати тај плац градјевинска мафија у бањалуци никад није ни престала са радом само се мијењају ликови који крузе градом и само гледају гдје су ријесени односи да спусте цијену максимално и да се уграде таких паразита имас по граду колико хоцес наа гузове хоце брз кес и глуме неке бизнисмене а уствари један обицни необразовани олос народе не насједајте на прице којекаквих јазаваца вец се дрзите своје прице ив директ са инвеститорима разговарајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сy

12.06.2019 02:39

ДАЛИ СМО СПАЛИ НА ПОТПУНО ДНО ЉУДСКОГ ДОСТОЈАНСТВА ОТКУД НЕКОМ ПРАВО ДА СКРНАВИ НЕЦИЈУ ИМОВИНУ НЕ ЗАМИСЛИВО ДОБРО ИСПИТАТ ОНОГ КО ЈЕ ИМАО КЉУЦ ЈЕЛИ НЕКОМЕ ДАО ИЛИ ЈЕ ОН Е ПА ОНДА ЗАПАЛИТ ЗА НЕ ПОВЈЕРОВАТ ЈА БИХ КРИВЦЕ ОСУДИО НА ДОЗИВОТНУ РОБИЈУ ПА НИКАД НИКОМ НЕБИ ПАЛО НА УМ ДА ТАКО НЕСТО НЕ ПОМИСЛИ А КАМОЛИ УРАДИ ЗАКОН НУЛА

ОДГОВОРИТЕ