Анђелина Џоли за јачу подршку избјеглицама из Венецуеле

Холивудска звезда Анђелина Џоли апеловала је на међународну заједницу да пружи више помоћи јужноамеричким земљама које су примиле највише избеглица из Венецуеле, истичући да је 20. 000 венецуеланске деце угрожено и без грађанских права.

Забава 10.06.2019 | 11:50
Анђелина Џоли за јачу подршку избјеглицама из Венецуеле
Џолијева је посетила Колумбију као специјални изасланик високог комесара УН за избеглице и у Картагени се састала с колумбијским председником Иваном Дукеом, преноси Ројтерс. 

Агенција подсећа да је Венецуелу због економске и хуманитарне кризе напустило четири милиона људи, а да их више од милион живи у Колумбији, где им власти и хуманитарне организације обезбеђују смештај, храну и медицинску негу.

„Председник и ја смо разговарали о ризику које доноси статус апатрида за 20.000 венецуеланске деце и о његовој посвећености да увек помаже деци“, рекла је Анђелина Џоли.

Глумица је додала да се с Дукеом сагласила да међународна заједница хитно мора да пружи више подршке Колумбији, Перуу и Еквадору, који подносе највећи терет кризе.

Џолијева је у октобру прошле године посетила венецуеланске избеглице у Перуу.

РТС
фото:интернет
 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

10.06.2019 10:06

Ангелина не треба ићи у Венецуелу, Камбоџу или Африку да се слика и "помаже" сиротињи. Довољно је да оде у предграђе било којег америчког велеграда, тамо има на стотине хиљада АМЕРИКАНАЦА коме треба помоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А твоја сироцад

17.06.2019 11:11

Ова холивудска профануса сваком лонцу поклопац. Ко ти цува твоју посвојену дјецу