Тим: Имао сам среће на крају!

Могло је да се заврши и другачије! Доминик Тим ће другу сезону заредом за велику титулу у Паризу, популарни Куп мускетара, играти против браниоца трофеја Рафаела Надала.

Тенис 08.06.2019 | 19:28
Тим: Имао сам среће на крају!
Тим је после велике борбе у пет сетова био бољи од првог тенисера света Новака Ђоковића, славио је са 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5.

Аустријанац је веома задовољан изашао пред новинаре, а на питање да ли је био незадовољан због прекида меча у петак рекао је да је са те стране све било у реду.

"Нисам био незадовољан јер сам у свлачионицу отишао са предношћу од 3:1 у трећем сету. Само што сам направио брејк. И услови јуче су били веома, беома тешки. Никад нисам играо по таквом ветру. Очекивала се киша, по мени, одлука да се прекине меч била је сасвим пристојна. За мене је то било сасвим у реду", рекао је Тим.

Ни сам каже да не зна како је дошао до победе.

"Срећан сам што се све овако завршило. Био је ово мој први меч у пет сетова, епски меч. Тако много успона и падова, киша, одлазак у свлачионицу, повратак. Некако сам имао осећај да водим у целом мечу, имао сам срећу да победим на крају".

Поново га у финалу, у недељу од 15 часова, очекује Надал. Тима су поједини новинари назвали "Тиминатором".

"Шта знам, нисам неки посебан љубитељ надимака. То је ваш посао да их дајете. А што се тиче финала, биће као и увек, играти са Рафом на овом терену, то је увек велики изазов, један од највећих могућих у спорту. Одиграо сам против њега веома добар меч у Барселони. Покушаћу да одиграм слично и сада мада знам да ће овде бити много теже. Желим да сачувам ове позитивне утиске са меча са Новаком и да уђем расположен у финални меч ", каже Тим.

Против Ђоковића добио је више од 50 одсто поена када је Новак излазио на мрежу.

"Није ми то било у плану игре, али тешко је играти волеј по таквом ветру. Убаците само добар спин, тако да је оном ко жели да одигра волеј теже. И посебно на оној страни где смо играли против ветра, покушавао сам да ударим те кратке, равне слајсове, јер се лоптица не подиже тако лако. То је била прилично добра тактика."

Тим каже да му неће сметати умор, јер није играо превише дугих мечева, а на питање запто мисли да може да победи Надала, рекао је:

"Не знам јер га још нисам победио овде. Имао сам неке добре мечеве са њим на шљаци, већ сам га победио на овој подлози. Важно је опет ући у меч са вером да могу да га победим. То је најважније. За мене је велики сан да победим, да освојим овај трофеј. Истовремено, у глави ми је и то да ако се то не деси сутра, што је лако могуће, јер имам за противника једног од најбољих играча, биће неки други пут, јер не желим на себе да ставим велики притисак", закључио је Тим.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар