РГ: Још двије побједе до другог "Ноле слема"...

Али, прво Доминик. . .  Ако варљиво париско време дозволи Ђоковић данас поподне против Тима за велико финале.

Тенис 07.06.2019 | 14:09
РГ: Још двије побједе до другог "Ноле слема"...
Сада, када се пробио у полуфинале Ролан Гароса математички је немогуће да Новак Ђоковић изгуби прво место све до 5. августа па макар одлучио да се пензионише. А то значи да ће сигурно имати 262. недеље на челу АТП каравана. Више од пет календарских година!

"Остајање на првом месту и освајање гренд слемова је оно што ме тера даље. Што ме тера да играм ову игру коју и даље волим и да се такмичим са најбољима. Лепо је играти за историју", објаснио је Ноле оно што га вуче на напред.

А оно што га сада такође вуче напред је податак да је пред новим "Ноле слемом", чудесним успехом који је остварио пре три године када је у истом моменту био шампион сва четири гренд слема! Након дуже кризе која је тачно пре годину дана, тада се чинило достигла врхунац пошто га је практично анонимни Италијан Марко Чекинато зауставио у четвртфиналу уследио је невероватан преокрет. Прво финале Квинса, па освајање Вимблдона, мученог Синсинатија чиме је заокружио први у историји "Златни мастерс", па УС Опен, финала у Паризу и Лондону, те на крају и Аустралија опен ове године. У серији је од чак 26 гренд слем победа и круг је спреман да се затвори, али за то му је потребно још два. Чини се најтежа корака. Како и треба да буде!

Први је заказан за данас када би требало - ако париско време дозволи - да се састане са Домиником Тимом, прошлогофишњим финалистом и по многима, након Надала и Нолета најбољим играчем на шљаци. Иако није освајао гренд слемове Аустријанац има много искуства играња на "великој сцени" те неће имати тај проблем који има већина млађих тенсиера када пред неколико хиљада навијача (тачније чак 15.000) стану насред огромног терена стадиона "Филип Шатрије".

Фактор времена, то јест временских прилика имаће знатан утицај и велико је питање да ли ће уоште дозволити одражавање свих данашњих мечева. Ако и киша "закаже" ту су налети ветра који праве чудо на терену подижући црвену прашину. Ко се ту боље снађе, биће у великој предности.

Ово ће им бити девето одмеравање, Новак води са 6-2 и славио је након два тај-брејка на последњем које је недавно одржано на шљаци Мадрида. Две Домијеве победе су дошле у време најжешће кризе нашег аса, пре две године баш на Ролан Гаросу и прошле сезоне у Монте Карлу.

Када се све подвуче, јасно је да ће практично све зависити од Нолета који још није имао озбиљнији тест у Паризу иако је забележио пет победа. Али све су стигле лагано без изгубљеног сета, што је једини којем је опд четири најбоља пошло за руком. Дакле, ако Ђоковић заигра како треба, видећемо га у финалу и то, верујемо опет након три сета.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар