РГ: Ченгу и Евертовој уручена признања!

Победнику Ролан Гароса из 1989. године, Американцу Мајклу Ченгу и седмострукој шампионки Крис Еверт, уручена су признања на Ролан Гаросу.

Тенис 07.06.2019 | 16:41
РГ: Ченгу и Евертовој уручена признања!
Евертова је пре тачно 40 година освојила свој трећи трофеј у Паризу и ово је био повод да се сви присете сјајних момената из њене каријере.

Плакета "Престиж" додељена јој је по завршетку меча између Анастасије Анисимове и Симоне Халеп.

Исто признање додељено је и Мајклу Ченгу и то непосредно по завршетку меча између Новака Ђоковића и Александера Зверева.

Награде су у оба случаја уручили председник Тениске федерација Француске Бернар Гвидичели и директор Ролан Гароса Ги Форже.

Ченг је 1989. године у узбудљивом финалу против Стефана Едберга славио са 3:2 и тако постао најмлађи Гренд слем шампион у мушком тенису.

"Сјајно је поново бити на овом месту после 30 година. Долазим често, што као играч на турниру легенди, што као тренер и увек ми је овде пријатно.Та победа је имала великог значаја за мене и моју каријеру. Да нисам тада победио, не верујем да би после тога ишло све како је било", рекао је Ченг, који је поручио свима и да никад не треба одустајати у тенису, чак и када сте у заостатку и кад губите.

Осим тога, Американац је играо у у финалу 1995. када је изгубио од Томаса Мустера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар