РГ: Да ли ће киша покварити спектакуларан дан?

Петак је дан резервисан за полуфинала у мушкој и женској конкуренцији на Ролан Гаросу и ако погледате на жреб видећете да нас очекује прави спектакл.

Тенис 07.06.2019 | 10:21
РГ: Да ли ће киша покварити спектакуларан дан?
Све креће од дама које ће прве на терен у терминима од 11 часова. Састају се Ешли Барти и Аманда Анисимова и Џоана Конта и Маркета Вондрушова.

Уколико киша не буде падала, а постоје назнаке да би могла у преподневним часовима, оне ће на терен изаћи у 11 часова и мечеве би требало да заврше до 13х.

Ова два меча играју се на терену "Сузан Ленглен" и "Симон Матје", што значи да је главни "Филип Шатрије" резервисан за мушка полуфинала у којима се састају Рафаел Надал и Роџер Федерер, односно Новак Ђоковић и Доминик Тим.

Е, тада креће спектакл. Шпанац и Швајцарац одиграће 39. међусобни дуел, а с обзиром да обојица играју врхунски тенис, навијаче и гледаоце поред малих екрана очекује сјајан тенис.

Надал води са 23:15 у дуелима и фаворит је против Федерера, међутим Роџер је показао веома завидан ниво тениса, поготово у четвртфиналу у којем је савладао сународника Стена Вавринку.

"Краља шљаке" до сада није имао озбиљну препреке, противнике је добијао рутински и ово ће му бити први прави тест у Паризу. Узбуђење је велико пред овај меч и надамо се да ће оправдати очекивања.

А, после њих следи, нама, најзанимљивији меч дана – најбољи тенисер света Новак Ђоковић састаће се са Домиником Тимом. Њихов меч би требало да крене око 15 часова, али све зависи од дуела Роџера и Рафе.

Ђоковића очекује убедљиво најтежи испит на овогодишњем издању и многима су шансе за пролаз у финале 50:50. Тим игра сјајан тенис, шљака му је омиљена подлога и могао би да угрози први рекет света.

Новак и Доминик нису имали дан одмора, као Роџер и Рафа (који су имали два), али су обојица брзо завршили мечеве у четвртак и свежи дочекују полуфинале. Једини противник тенисерима може бити киша.

Прогноза у Паризу је таква да се очекују падавине у преподневним часовима. Киша неће падати послеподне, али... Видећемо...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар