РГ: Ђоковић најавио полуфинале...

Лоше време је моја предност! "Најављују да ће време бити кишовито, местимично облачно. . . Такви услови би мени требало више да одговарају", рекао је српски тенисер после пласмана у полуфинале.

Тенис 07.06.2019 | 00:00
РГ: Ђоковић најавио полуфинале...
Сада има 3:3 у дуелима са Александром Зверевим. Играће у полуфиналу Ролан Гароса. После убедљиве игре и победе над Немцем, Новак Ђоковић каже да је растерећен...

Најбољи тенисер света лако је стигао до полуфинала у дуелу са петим играчем на АТП листи. После меча рекао је да нема више притисак и да ће дуел против Аустријанца Доминика Тима бити изузетно тежак.

"Емоција зависи од тренутка... Како се осећам, тако урадим. После победе, али и преокрета у првом сету, осећао сам се задовољно, растерећено, али нисам имао потребу да превише славим", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Новак се у четвртак пласирао у полуфинале Ролан Гароса, победивши Зверева са 7:5, 6:2 и 6:2.

"Нисам добро ушао у меч, он је јако добро играо, сервиси су му функционисали, али ја сам после претпљеног брејка успео да се се вратим неким добрим ритернима", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер у полуфиналу ће играти против Тима, за ког каже да је поред Рафаела Надала најтежи противник на шљаци.

"Очекује нас узбудљив дан сутра. Најављују да ће време бити кишовито, местимично облачно... Такви услови би мени требало више да одговарају, јер ће терен бити тежи, а код његове игре је то јако битно. Игра с доста спина, користи 'кик' сервис, напредовао је у бекхенду. Знам шта да очекујем. Ово ће бити један од највећих изазова", подвукао је Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар