РГ - Тим: Новак игра можда најбољи тенис у животу!

Шта мислите како ми је? Доминик Тим ће четврти пут заредом играти у полуфиналу Ролан Гароса.

Тенис 07.06.2019 | 08:21
РГ - Тим: Новак игра можда најбољи тенис у животу!
Четврти носилац турнира је без већих проблема извадио визу за полуфинале победом над Русом Кареном Хачановом, 6:2, 6:4, 6:2.

Сада га очекује велики задатак, сусрет са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем, који је такође у три сета победио Александера Зверева, 7:5, 6:2, 6:2.

"Четврти пут сам у полуфиналу овде. Играо сам са Ђоковићем, Надалом, Чекинатом, сад је опет ту Новак, тешко је. И то сам увек и говорио. Невероватно је тешко освојити Гренд слем. Посебно за нас играче који то још нисмо успели да урадимо. Ако све иде нормално, морамо да победимо људе који су 15 или више пута освајали највеће титуле. Можете замислити колико је то тешко", каже Тим.

Аустријанац храбри себе, каже да ће у петак против Ђоковића дати све од себе.

"Изаћи ћу на терен и дати све од себе, надам се позитивном исходу на крају јер изазов је огроман. Новак је опет у доброј форми, можда игра и свој најбољи тенис у животу. У поуфиналу сам са тројицом можда и најбољих играча свих времена, тако да сви можете да закључите како ми је".

Тим је на шљаци четири пута победио Надала, што није успело ни Федереру, али Новак је за њега друга прича. Српски тенисер у победама води да 6:2.

"Сви су веома различити играчи. Ја генерално имам више проблема сам момцима који играју равније ударце и који лоптицу нападају рано, као што то Новак чини. Ипак, нема потребе да причамо како је тешко играти са Рафом на шљаци. Те четири победе над њим на овој подлози су биле нешто сјајно за мене, али сад не мислим на њега, јер да би се можда састао са њим морам пре тога да имам невероватан дан против Новака", поручио је Аустријанац.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

срки

07.06.2019 10:38

То казе да када би га којим слуцајем добио, онда би он био најбољи играц икада! Јер сви казу када Ноле игра најбољи тенис, нико не мозе да га добије!

ОДГОВОРИТЕ