РГ: Тинејџерка елиминисала шампионку!

Аманда Анисимова, осамнаестогодишњакиња из САД, пласирала се у полуфинале Ролан Гароса, пошто је у два сета (6:2, 6:4) победила Симону Халеп.  Халеп сишла са трона, нова звезда је рођена! Американка руског порекла Аманда Анисимова остварила је највећи успех у каријери, пласманом у полуфинале Отвореног првенства Француске.

Тенис 06.06.2019 | 13:48
РГ: Тинејџерка елиминисала шампионку!
Млада Американка за само 70 минута успела је да елиминише трећу тенисерку света и актуелну шампионку Отвореног првенства Француске.

Анисимова, која је 51. тенисерка света, направила је највећи успех у каријери и у борби за велико финале играће против Аустралијанке Ешли Барти, која је савладала Медисон Киз.

Американка, рођена 2001. године, одиграла је фантастичан меч и румунска тенисерка није имала никакве шансе. Чистила је линије Анисимова и заслужено се нашла у полуфиналу.

Први сет добила је резултатом 6:2, а у другом је повела са 4:1. Међутим, тада је Халеп успела да се врати и изједначи на 4:4. Наредни гем добила је тинејџерка, што је значило да ће Халеп сервирати за останак у мечу.

У тој намери није успела, пошто је на меч лопти Анисимова погодила бекхенд паралелу и тако остварила највећи успех у каријери. У другом полуфиналу играју Џоана Конта и Маркета Вондрушова.

Следећи на "Филип Шатрије" излазе Новак Ђоковић и Александар Зверев. Њихов меч на програму је око 14.30.

Ролан Гарос ће у суботу добити нову шампионку!

Симона Халеп, која је прошле године у Паризу освојила прву гренд слем титулу, овог пута је елиминисана већ у четвртфиналу.

Са трона ју је скинула 17-годишња Аманда Анисимова, победом у два сета - 6:2, 6:4!

За Американку руског порекла то је највећи успех у каријери, што и није изненађење ако се зна да је претходно наступила на само три гренд слем турнира. Дебитовала је 2017. на Ролан Гаросу, када је испала у првом колу, као и летос на УС опену.

Ипак, већ на овогодишњем Аустралијан опену је наговестила велике могућности пласманом у осмину финала. Након три победе резултатом 2:0, није успела да прође и будућу финалисткињу, Петру Квитову.

У четвртак је против 10 година старије Румунке кључни корак направила узастопним брејковима у шестом и осмом гему првог сета.

Тиме је повела 1:0 и учврстила самопоуздање, које је дошло до изражаја када је после вођства од 3:0 и 4:1 у другом сету изгубила предност брејка.

Халеп је изједначила на 4:4, након чега су одиграна два узбудљива гема и оба су припала новој звезди женског тениса!

Анисимову, која је у Париз дошла као 51. на WТА листи, у полуфиналу чека снажна Аустралијанка Ешли Барти (8. носилац).

Она је била релативно убедљива у дуелу са Медисон Киз из САД (14) - 6:3, 7:5.

Први полуфинални пар још у уторак су формирале Британка Џоана Конта (26) и Чехиња Маркета Вондрушова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар