РГ: Прогнозе су лоше, можда се помјере оба финала!

Директор Ролан Гароса Ги Форже појавио се пред новинарима у медија центру турнира у Паризу.

Тенис 06.06.2019 | 08:21
РГ: Прогнозе су лоше, можда се помјере оба финала!
Тема, само једна, киша и отказивање програма од среде, као и шта челници турнира планирају да ураде до краја недеље.

Чини се да организатори очекују још временских неприлика, тачније кишу у петак која би могла додатно да поквари план пошто у среду није одигран ниједан меч по програму.

"Сви који су купили карте новац ће им бити враћен. Могу да аплицирају путем сајта да им се врати новац. Ако желе, те карте могу и да задрже и врате се у четвртак и имају слободан улаз на било који терен на ком ће се играти, где год има слободних места, посебно на околним теренима. Такође, лоше време је могуће и у петак, тако да сада разматрамо све опције. Ниједна није идеална, јер као што знате имамо мечеве у женском и мушком синглу који морају да се одиграју".

"Технички, можемо играти на два или три стадиона, али једном момента мораћемо да преломимо. Имамо и меч Федерера и Надала, који се много очекује. После тога, имамо и два велика финала, мушко и женско и желимо да урадимо све да се турнир заврши на време. Многи од вас су овде били и раније, тако да знате како све функционише. Мечеви могу да трају између 50 минута код дама или три сата. У мушким и више, видели сте да су неки играли и дуђе од пет. Кад имамо овакво време, тешко је предвидети распоред, али морамо сда проучимо и најгори сценарио. Иделано је да све завршимо у недељу. У овом моменту, не могу вам дати све детаље, али чини се да ће време у четвртак бити у реду, тако да ћемо одрадити по распореду од 12 часова за тенисерке, односно 14.30 за тенисере. Ако то успемо, биће добро. Тек онда можемо да мислимо на петак за који знамо да ће бити компликован", каже Форже.

Све то значи да ће девојке можда играти и три дана заредом. Два четвртфинала у четвртак, полуфинала у петак и финале у суботу. У случају лошег времена у петак, може да се деси да се финале са суботе помери за недељу.

"То је нешто што не желимо, али могуће је да ће неке играти три дана заредом. Било би им јако тешко. Многе целог живота чекају на такав меч. Уколико финале будемо морали да померимо за наредни дан, то је могуће. То смо већ радили са мушким финалом кад су играли Надал и Ђоковић. Не надамо се томе, али ако нема другог избора, урадићемо тако. Са женским финалом је исто. Надамо се да ћемо женски турнир завршити на време, и да бисмо могли да играмо у петак у интервалима без кише", закључио је Форже.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар