Видео: Журка у центру Скопља!

Дочекани шампиони Европе! Рукометаши скопског Вардара су дочекани у том граду, пошто су у недељу освојили титулу шампиона Европе.

Остали спортови 04.06.2019 | 11:56
Видео: Журка у центру Скопља!
Скопље славило до јутра! Рукометаши Вардара дочекани као хероји у главном граду Северне Македоније после освајања Лиге шампиона.

Играчи су око 21 час слетели на аеродром, а велики број навијача је целог дана био окупљен у Скопљу.

По доласку у Скопље, играчи су се попели у аутобус, који су се упутили ка центру, где је направљена права журка.

Подсетимо, Вардар је у финалу Лиге шампиона у Келну савладао Веспрем са 27:24.



Вардар се попео на кров Европе, пошто је у Келну на завршном турниру победио Веспрем и освојио трофеј Лиге шампиона.

Рукометашима македонског шампиона приређен је свечани дочек у Скопљу.

Неколико хиљада навијача дочекало их је на аеродому у престоници Северне Македоније упркос томе што је чартер којим су допутовали играчи каснио три сата.



Главна фешта била је организована на централном градском тргу у Скопљу, који је био преплављен навијачима из свих градова Северне Македоније, ана који су рукометаши Вардара стигли у панорамском аутобусу без крова.

Од изласка из аеродромске зграде до раних јутарњих сати славило се уз навијачке песме, бакље и клупске и државне заставе.



Бројним навијачима обратио се и Дејан Милосављев, српски голман и херој Вардара, који је у дебитантској сезони стигао до трофеја Лиге шампиона.

"Добро вече Македонијо, добро вече за народ са највећим срцем које сам икад видео. Ови момци су нешто посебно, надам се да сте поносни, играли смо за вас до коске, пуштали крв и показали колико подршка значи. Веровали сте у нас и вратили смо вам на прави начин. Живели Македонци, и живео Вардар!", поручио је окупљеној маси у Скопљу Милосављев, који ће следеће сезоне наступати за Берлин.

Градска власт Скопља је осим дочека и организованог чартера за рукометаше Вардара, одлучила и да их новчано награди са 100.000 евра.

Вардар је тријумфом у келну у недељу увече стигао до друге титуле Лиге шампиона у последње три сезоне.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар