ЛН: Још једна немогућа мисија...

Силно ослабљена Србија у Новом Саду игра последњи меч првог викенда Лиге нација са браниоцем круне и европским шампионом Русијом. Нема играча Зенита, али је на папиру Зборнаја много јача од пулена Николе Грбића.

Остали спортови 02.06.2019 | 16:16
ЛН: Још једна немогућа мисија...
Нисмо навикли на поразе у серијама од наших одбојкаша, али у каквом саставу Србија игра први викенд Лиге нација, два неуспеха против Јапана и Француске нису изненађење.

Подсетимо, Никола Грбић за први викенд рачуна на само четворицу играча који су играли на Светском првенству у Италији и Бугарској прошле године, а то су: средњи блокери Петар Крсмановић и Александар Околић, примач сервиса Милан Катић и либеро Невен Мајсторовић. Позвана су чак шесторица играча шампиона Србије Војводине. Без најбољих - Александра Атанасијевића, Уроша Ковачевића, Марка Подрашчанина, Срећка Лисинца, Марко Ивовића, Орлови су само бледа сенка треће селекције Европе и четврте света.

У недељу (19 часова) ривал је Русија у Новом Саду, шампион Европе и победник премијерног издања Лиге нација 2018. године. За Русију не играју играчи Зенита Максим Михајлов, Артем Волвич, Александар Бутко и Алексеј Вербов, али је ту тандем Факела из Новог Уренгоја Дмитри Волков и Јегор Кљука, као и коректор сензационалног шампиона Русије Кузбаса из Кемерова Виктор Полетаев.

На папиру, Русија је за класу боља и тешко ће наша репрезентација да избегне нови пораз. Очигледно ће ово такмичење Николи Грбићу да буде само загревање пред много значајније квалификације за Олимпијске игре у Токију у Европско првенство.

Дерби дана игра се у Катовицама где Пољска чека Бразил. Биће то реприза прошлогодишњег финала Светског првенства када су Пољаци одбранили крнуну најбоље селекције планете. Обе репрезентације нису у најјачим поставама. Фале главне звезде. Кариокама недостаје техничар шампиона Европе Лубеа Бруно Резенде, а за Пољаке не игра МВП СП прошле године Бартош Курек.

Американци су у Катовице стигли са подмлађеном селекцијом без главних звезда Мајке Кристенсона, Мета Андерсона, Арона Расела… Најпознатије име САД у Катовицама је Тејлор Сандер, некадашњи примач сервиса Лубеа који је прошлу сезону одиграо за бразилски Крузеиро.

Међутим, и у таквом саставу су у суботу намучили домаћина Пољску и узели им два сета. Аустралијанци су изненадили прошле године, а и ове су тврд орах свима. Не би било велико изененађења ако после освојена два сета против Бразила Озији остваре и прву победу ове године у Лиги нација.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни путници, а на Ф6 пласираће се и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда. Титулу од прошле године брани Русија која је у Лилу победила Француску са 3:0.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар