Финале: Борац славио против Извиђача!

Драма у "Кампусу"! Први меч финала плеј-офа рукометне Премијер лиге БиХ припао је Бањалучанима, који су у сјајном мечу, пуном преокрета и узбуђења, савладали актуленог шампиона 25:23 (11:12) и повели 1-0 у финалној серији. Реванш у Љубушком 8. јуна.

Остали спортови 01.06.2019 | 22:30
Финале: Борац славио против Извиђача!
Каква утакмица у бањалучком "Кампусу"!

Борац м:тел и Извиђач показали су зашто су двије најбоље екипе у Босни и Херцеговини, а након првог меча финалне серије, Бањалучани су повели 1-0 и психолошки притисак пребацили на ривала, који ће бити домаћин у реваншу 8. јуна, те у евентуалној "мајсторици" четири дана касније.

Иако су имали гол заостатка након првих 30 минута, изабраници Мирка Микића још једном су показали карактер, сјајну менталну, али и физичку снагу и у наставку стигли и престигли предност ривала, за коначних 25:23 (11:12).

БОРАЦ М:ТЕЛ - ИЗВИЂАЧ 25:23 (11:12)

Узбуђења, као и увијек када играју Бањалучани и Љубушаци није недостајало.

Током свих 60 минута екипе су се смјењивале у вођству, али је других 30 минута домаћин одиграо знатно боље, стекао предност и сачувао је до краја.

Имали су гости у посљедњим тренуцима меча, при резултату 24:23, напад за изједначење, али је сјајни Даничић пресјекао пас рукометаша Извиђача и са своје половине потврдио побједу "црвено-плавих".

Великом тријумфу Бањалучана допринио је феноменални чувар мреже Бојан Љубишић, који је забиљежио 10 одбрана, од чега три седмерца. Голгетерски највише расположени били су Срђан Мијатовић и Дејан Унчанин са по шест голова, док је Горан Даничић постигао гол мање.

Идентичан број одбрана имао је и голман Извиђача Јосип Квесић, док су Домагој Алиловић и Милан Вукшић постигли по пет голова.

БОРАЦ М:ТЕЛ: Унчанин, Ђурђевић, Даничић, Мијатовић, Љубишић, Суботић, Њежић, Савић, Лукић, Миљковић, Кнежевић, Рађеновић, Ћелић, Буљина, Драгичевић, Дакић. Тренер: Мирко Микић.

ИЗВИЂАЧ: Вукшић, Мишетић, Алиловић, Кос, Ивановић, Приморац, Џоно, Тонић, Делић, Маретић, Миличевић, Квесић, Матага, Ловрић, Чутура, Мандић. Тренер: Марио Бјелиш.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар