Данас на "Ђиру": Бициклиста тукао навијача!

Навијач оборио бициклисту, овај му узвратио песницом! Мигел Ангел Лопес, бициклиста тима Астана, сукобио се са навијачем на Ђиро д'Италији, након што га је овај оборио на асфалт.

Остали спортови 01.06.2019 | 22:20
Данас на "Ђиру": Бициклиста тукао навијача!
Лопес, видно изнервиран, ударио је навијача, а медији преносе да се ради о Словенцима који су дошли да подрже своју узданицу Приможа Роглича.

Колумбијац који се борио за подијум на 102. издању Трке кроз Италију изгубио је драгоцено време на тешком успону и на крају је завршио 20. етапу са скоро два минута заостатка у односу на водеће.

Како је пренео румунски новинар Михаи Казаку, навијачи Словеније су направили сјајну атмосферу за Приможа Роглича, али су прешли црту, па је тако Роглич добио суспензију од десет секунди јер га је навијач гурао на брду, а Лопес је у судару са једним пао на земљу.

Казаку је потом на Твитеру написао: "Замислите када би Србија и Хрватска имале кандидата за победу на Гранд туру. Замислите када би обе земље имале по једног на трци", алудирајући на то да ако Словенци, као навијачи, праве "проблем", ко зна шта би било са Србима и Хрватима.

Када је реч о генералном пласману, Еквадорац Ричард Карапас веома је близу победе, пошто пред последњу етапу има предност од 1:54 у односу на Винченца Нибалија, 2:53 у односу на тимског колегу Микела Ланду и 3:16 у односу на Приможа Роглича, који је дуго био фаворит за победу, али је у последњим етапама изгубио доста времена.

Последња етапа 102. издања Ђира д'Италија вози се од Вероне до Вероне. Реч је о валовитом хронометру дужине 17 километра.

Колумбијски бициклиста Мигел Анхел Лопес изазвао је скандал на чувеној Трци кроз Италију, пошто је напао навијача.

Лопес (25) је гневно ударио неколико пута у главу човека који је био склупчан на асфалту поред ограде планинског пута, покушавајући да заштити лице.

Поједини светски медији су пренели да је навијач наводно изазвао пад бициклиста на претпоследњој, 20. етапи "Ђиро д'Италије", пре него што га је неколико пута ударио љутити Лопес, носилац "беле мајице" као најбољи млади такмичар.

Још није објављен снимак целог инцидента, а медији су пренели да су се два навијача трчећи уз стазу сударила и да је један, који је потом нападнут, пао на Лопеса. 

Заостатак Лопеса у трци, изазван падом, довео је до тога да заврши етапу на 18. месту, изгубивши наду да буде међу првопласиранима.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар