Петар Ненадић одвео Веспрем у финале ЛШ!

Српски ас постигао 12 голова из 14 шутева - 33:30!

Остали спортови 01.06.2019 | 18:46
Петар Ненадић одвео Веспрем у финале ЛШ!
Трећи пут у последњих пет година рукометаши Веспрема пласирали су се у финале Лиге шампиона. Мађарски клуб је у Келну био бољи од Виве Кјелцеа, а до тријумфа га је предводио српски рукометаш Петар Ненадић, који је постигао 12 голова и то из 14 шутева - 33:30 (13:13).

Утакмица је кренула брзим вођством Веспрема од 4:0 после шест минута игре. Кјелце је успевао да полако смањује заостатак, да би дошао до изједначења 8:8 у 22. минуту.

Смењивале су се екипе у вођству све до 40. минута, када је Веспрем постигао три гола за минут и дошао до „плус три“ – 21:18. Бриљирао је на терену Петар Ненадић, некадашњи српски репрезентативац, који је постигао шест голова у девет минута током средине другог полувремена. 

Последњи трзај Кјелцеа био је у 52. минуту, када је пришао на гол разлике (28:27), али је Веспрем одбио тај напад и мирно привео меч крају.

Ненадић је са 12 голова био далеко најефикаснији играч утакмице, Словенац Драган Гајић је постигао пет голова за Веспрем, а Момир Илић један. На другој страни Дујшебајев је био најбољи са седам погодака. Заказали су голмани пољског тима, који су имали укупно седам одбрана, наспрам 18 чувара мреже мађарског састава.

У другом полуфиналу састали су се Барселона и Вардар од 18 часова.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар