РГ - Ђоковић: Он нема шта да изгуби!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је истакао да његов следећи противник на Ролан Гаросу нема шта да изгуби.

Тенис 01.06.2019 | 11:13
РГ - Ђоковић: Он нема шта да изгуби!
Србин ће се састати са италијанским тенисером Салватореом Карузом, који је претходно елиминисао Жила Симона.

“Он има самопоуздање и нема шта да изгуби. Верујем да ће бити веома мотивисан да одигра најбоље што може. Верујем да ћемо имати фантастичан меч“, истакао је Ђоковић.

Новак је до трећег кола Отвореног првенства Француске стигао без изгубљеног сета, а дуел са 147. тенисером света би требало да почне око 12.30.

Карузо ће певати по тактовима Новака, док Лајовић тражи освету! Мало познати Италијан испречио се између најбољег на свету и осмине финала Ролан Гароса. Дуци против Зверева у репризи прошлогодишњег париског петосетног маратона.

Српски тениски вал који ових дана запљускује обале Сене данас ће се показати, верујемо у свој својој снази и величини. Наравно, зато што на терен истрчава најбољи на свету, Новак Ђоковић. Али и наш други рекет, Душан Лајовић.

Противник Нолету је мало познати Салваторе Карузо, презимењак легендарног тенора Енрика Каруза, маестра који је и даље појам за савршен оперски глас. Али, овај наш не припада нити легенди нити тениској елити, али је ето добио прилику на великој сцени да се одмери са најбољим.

Италијан је апсолутна непознаница, чак и за Нолета који је истакао управо то. Овај 26-годишњи Сицилијанац је стигао у Париз као 147. на свету, али је ушао у фантастичан низ и преко квалификација се пробио до трећег кола главног жреба, што значи да је везао пет победа. А она од прекјуче, када је прегазио Жила Симона по свему судећи и највећа у каријери. Занимљиво је да је Карузо пре две седмице на челенџеру у Риму изгубио са 4:6 и 4:6 од Швајцарца Анрија Лаксонена који није успео да пружи значајнији отпор Нолету. 

Сицилијанац је, као и сви његови сународници "одрастао" на шљаци, познат је као веома солидан "линијаш", чисто удара и форхенд и бекхенд и поседује коректну серву. Иако му је 26 година, нема већег успеха на АТП туру, а прошле године је освојио једну титулу и то на челенџеру у Кому. Дакле, једини његов квалитет који би могао да му помогне данас је то што нема шта да изгуби. Али би лако могао потпуно да се избламира. 

Причати о фавориту овде је бесмислено, а и о дужем трајању меча, гемовима у плусу, тај-брејковима. По свему судећи, ово је Нолету још лакши противник од претходног, те треба очекивати само мало јачи тренинг нашег аса пред изазове који га очекују. А наредни ће бити победник меча између Хрвата Борне Ћорића и Немца Јана Ленард Штруфа.

Дуел између Душана Лајовића и Саше Зверева је заправо реприза веома напетог одмеравања - и јединог између њих двојице - из другог кола прошлог издања Ролан Гароса када је Немац славио са 3:2 иако је Дуци водио са 2:1. Од тада је наш ас додатно напредовао, и физички и психички, док се чини да је Зверев мало "отишао у рикверц" последњих месеци. Пети рекет света је рањив, посебно на шљаци, и када се ствари боље погледају није велики, али је ипак фаворит. Због минулог рада.

Међутим, и Дуци сада има завидан "минули рад" где се издваја недавно финале мастреса у Монте Карлу, чиме је доказао да је дефинитивно један од најбољих на свету када игра на шљакастој подлози и да сваког може да угрози. Ми верујемо у успех нашег аса, пре свега зато што Зверев млађи у последње време има проблема ван терена, што је утицало и наслабије резултате. Такође, иако је у питању врхунски ас он има великих проблема са грен слемовима где не успева да оствари значајнији успех, а највећи му је прошлогодишње четвртфинале у Паризу. 

Подсетимо, дуел између Стефаноса Циципаса и Филипа Крајиновића прекинут је због мрака при резултату 2:0 (7:5, 6:3) у сетовима за Грка и 5:5 у гемовима у трећем сету. Можда је српски тенисер требало да каже да се меч прекине при резултату 5:3 у последњем сету, наставио је, допустио брејк, па је на крају Грк задовољнији напустио терен.

Крајиновић је одлично почео меч, јер је направио брејк већ у првом сету тако што је повео са 3:1, али је у осмом гему изгубио сервис и на крају га је Циципас освојио са 7:5. У другом је Грк држао ствари под контролом и са једним брејком одрадио посао и повео са 2:0.

Међутим, поново је наш тенисер показао да може да се носи са Циципасом, тенисером који јесте млад, али је у сјајној форми и који је рецимо на шљаци тукао Рафу Надала у Мадриду.

Крајиновић је почео трећи сет са изгубљеним сервисом, али је потом одузео два Грку и дошао у ситуацијуда сервира за победу.

Баш када је судија питао тенисере да прекину меч због мрака, Циципас је био у нападу, инсистирао је да се настави, Филип је то спортски прихватио, али га је то коштало брејка и сада са 5:5 у трећем сету чека наставак меча.

Штета, могао је да буде у знатно бољој ситуацији да је меч прекинут при 5:3 или да је освојио сет. Овако...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар