РГ: Тројица Срба сутра на терену!

Лајовић "отвара суботу" на "Симон-Матјеу", Новак после Филипа на "Шатријеу".  На Ролан Гаросу ће у суботу на терен изаћи три српска тенисера, Душан Лајовић, Новак Ђоковић и Филип Крајиновић.  

Тенис 31.05.2019 | 23:37
РГ: Тројица Срба сутра на терену!
Викенд на Ролан Гаросу, односно мечеве седмог дана, љубитељи тениса у Србији почеће уз Душана Лајовића, који од 11 часова игра против Александера Зверева из Њемачке у трећем колу.

Ако побиједи, српски тенисер пласираће се међу 30 најбољих, међутим, Њемац је велики фаворит пошто се тренутно налази на петом мјесту АТП листе.

Биће ово њихов други дуел, а претходно су се састали на истом мјесту прије годину дана, када је Зверев послије узбудљивог меча славио 3:2 (2:6, 7:5, 4:6, 6:1, 6:2).

Нешто касније, око 13 часова, односно послије дуела у женској конкуренцији између актуелне шампионке Симоне Халеп и Лесије Цуренко, која је претходно избацила Александру Крунић, на париску шљаку по други пут против истог противника изаћи ће Филип Крајиновић, ког чека наставак дуела са Стефаносом Циципасом.

Меч је у петак прекинут због мрака, при вођству Грка 2:0 у сетовима и 5:5 у гемовима трећег сета.

Послије њих двојице, на главном "Филип Шатрије" терену наступиће и свјетски "број један", Новак Ђоковић. Он ће се у борби за осмину финала састати са Салватореом Карузом, са којим се досад није састајао.

Италијан је 147. на АТП листи, па се очекује да Новак нема већих проблема. Уколико не буде изненађења у дуелу Халеп - Цуренко, а Циципас доврши започет посао, овај меч могао би да почне око 14 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар