РГ: Крајиновића зауставио мрак!

Тежак дан за српски тенис у Паризу. . .  Шестог дана Ролан Гароса на терене комплекса у Паризу изашло је шест српских тенисера.  Филипова нада живи, расплет у суботу.  Мрак одложио дуел нашег тенисера и Стефаноса Циципаса при вођству шестопласираног на АТП листи.

Тенис 31.05.2019 | 23:15
РГ: Крајиновића зауставио мрак!
Пласманом у теће коло Ролан Гароса већ је остварио свој најбољи учинак у каријери, али Филип Крајиновић не жели да се ту заустави. 

Веома храбро ушао је у дуел са шестопласираним тенисером света, Стефаносом Циципасом, али ћемо на коначан исход морати да сачекамо још неко време. 

Њихов дуел одложен је због мрака при вођству Грка 2:0 у сетовима и 5:5 у гемовима трећег сета. На терен ће поново у суботу нешто пре 13 часова, односно по завршетку дуела у женкској конкуренцији између актуелне шампионке Симоне Халеп и Лесије Цуренко, која је претходно избацила Александру Крунић.

Крајиновић је од почетка показао да ће се борити до последњег атома снаге, па је после изгубљеног трећег гема на свој сервис успео да поврати брејк у осмом, за 4:4, али је Циципас поново био успешнији на сервис нашег тенисера за 7:5.

У другом сету је Грк дошао до брејка у четвртом гему, с тим да овај пут Филип није имао одговор. 

Упорност се, ипак, исплатила 27-годишњем Сомборцу, па је у трећем сету виђена права драма. Оба тенисера направили су по два брејка, међутим, мрак их је спречио да наставе меч... 

Филип је био у налету када је деловало да је Циципас истегао мишић, али неискуством је успео да врати противника у меч. Неколико грешака "оживеле" су грчког тенисера, који је успео да изједначи на 5:5 пред одлазак на одмор.

Ово је њихов први међусобни дуел, а победник ће играти против Стена Вавринке или Григора Димитрова, који је прекинут при вођству Вавринке 2:0 у сетовима које је добио после тај-брејкова.

Дуел између Стефаноса Циципаса и Филипа Крајиновића прекинут је због мрака при резултату 2:0 (7:5, 6:3) у сетовима за Грка и 5:5 у гемовима у трећем сету. Можда је српски тенисер требало да каже да се меч прекине при резултату 5:3 у последњем сету, наставио је, допустио брејк, па је на крају Грк задовољнији напустио терен.

Крајиновић је одлично почео меч, јер је направио брејк већ у првом сету тако што је повео са 3:1, али је у осмом гему изгубио сервис и на крају га је Циципас освојио са 7:5. У другом је Грк држао ствари под контролом и са једним брејком одрадио посао и повео са 2:0.

Међутим, поново је наш тенисер показао да може да се носи са Циципасом, тенисером који јесте млад, али је у сјајној форми и који је рецимо на шљаци тукао Рафу Надала у Мадриду.

Крајиновић је почео трећи сет са изгубљеним сервисом, али је потом одузео два Грку и дошао у ситуацијуда сервира за победу.

Баш када је судија питао тенисере да прекину меч због мрака, Циципас је био у нападу, инсистирао је да се настави, Филип је то спортски прихватио, али га је то коштало брејка и сада са 5:5 у трећем сету чека наставак меча.

Штета, могао је да буде у знатно бољој ситуацији да је меч прекинут при 5:3 или да је освојио сет. Овако...

Ласло Ђере, 32. тенисер света, није успео да победи Кеија Нишикорија, иако је у петом, одлучујућем, сету имао два брејка предности. Виђена је велика драма, на терену су провели чак четири и по сата. 

Александра Крунић прва је изашла на терен и пропустила је меч лопту и два сервис-гема, те изгубила од Лесје Цуренко после маратона са 7:5, 5:7, 11:9.

Дан је у појединачној конкуренцији затворио Филип Крајиновић против Стефаноса Циципаса, чији је меч прекинут због мрака.

Српски тенисер губи са 2-0 у сетовима, док је меч у трећем прекинут при резултату 5:5. Филип је имао 5:3 и сервирао је за смањење заостатка, али је претпрео брејк и потом је Циципас изједначио на 5:5. Меч ће се наставити у суботу од 13х.

Тројица наших тенисера ће наступити и у дублу, Душан Лајовић и Јанко Типсаревић су славили против Дениса Молханова и Игора Зеленаја 2-0, а Миомир Кецмановић у тандему са Каспером Рудом није успео да се пласира даље, пошто су поражени у три сета од Федерика Делбониса и Гиљерма Дурана.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар