Ђоковић и Бекер "очи у очи"!

Продисао сам после Вимблдона! Први рекет планете Новак Ђоковић разговарао је са својим некадашњим тренером Борисом Бекером о својој форми, Ролан Гаросу и шансама за календарски Грен Слем.

Тенис 01.06.2019 | 10:35
Ђоковић и Бекер "очи у очи"!
Шестоструки Грен Слем освајач Борис Бекер интервјуисао је најбољег тенисера света и свог некадашњег ученика Новака Ђоковића уочи меча трећег кола против Салватореа Каруза за Еуроспорт.

Разговор су почели са Новаковом формом, уз констатацију да делује веома снажно и спремно.

"Да, тренутно се тако осећам. Мало сам се мучио после Аустралијан Опена и неких шест недеља нисам играо, па сам био помало рђав на Индијан Велсу, у Мајамију и прве недеље Монте Карла. Нисам могао да пронађем прави ритам, али тренингом на шљаци стицао сам самопоуздање и Мадрид је прошао веома добро, освојио сам га, после тога сам имао неколико дугачких мечева у Риму, али је Рафа био прејак у финалу. Последњих месец и по дана су били јако добри по мене и увек тражим врхунац игре на Ролан Гаросу. Наравно, Грен Слем турнири за мене нису новитет, играм их већ дуго. У овој фази каријере, само желим да играм најбоље што могу. Услови нису идеални, терени су спорији, лоптица мање одскаче и мој противник је био неко против кога раније нисам играо, што је увек веома опасно. Желите да почнете добро и то сам управо и урадио. Мало ми је опала концентрација у другој рунди, али мислим да имам иза себе неколико сјајних мечева"

Бекер и Ђоковић су се осврнули на његов наступ у Аустралији, уз Бекерово запажање да је Новак тамо играо толико добро, да дуго није изгледао толико импресивно на терену.

Новак је објаснио да су то биле такве околности и да је користио многе ствари на којима је тренирао, притом се осврнуо на меч са Колшрајбером који га је поптуно пореметио, па његови наступи на иначе добрим турнирима по њега нису били онакви какве је очекивао да има.

На питање који мечеви на шљаци су му покренули сезону, Новак је јасно одговорио да је у питању Мадрид. Клима у престоници Шпаније је сјајна и стварно је уживање играти у таквом амбијенту и победа над Тимом у полуфиналу дали су му менталну снагу, а против топ играча вам је довољан само један меч како бисте се у потпуности покренули.

Новак се у претходних 12 месеци највише борио са самим собом, а Бекерово питање је било једноставно – шта се променило?

"То је моћ Грен Слема, посебно Вимблдона који је Свети Грал тениса. Увек сам сањао да освајам тај турнир и освојити га после свих проблема, операције, великог повратка и проналаска себе на терену – то је било круцијално – продисао сам после Вимблдона"

Бекера је занимало шта Новак има да каже о Рафаелу Надалу као и о чувеном календарском Грен Слему.

"Пре три године сам имао сва четири Грен Слема и верујем да то могу да поновим. Стварно верујем у то и зато сам сада овде. Пронашао сам своју форму у правом тренутку и само морам да задржим моментум. Уколико наставим да играм овако, имам велике шансе да одем далеко на овом турниру – све је у Божијим рукама. Што се тиче Надала, сви ми гледамо једни друге како играју, поготово када су нам мечеви различитим данима. ТВ имамо свуда, тако да се мечеви најбољих играча често прате у свлачионици. Гледам Рафу, Роџера, Зверева, Дел Потра Тима... Иако их пратим, фокусиран сам на своје мечеве, пошто сам успехе против њих бележио на различитим подлогама и на овом турниру знам шта је потребно да би се догурало далеко. Имам велико поштовање за све наведене тенисере, посебно за Рафу који је овде изгубио само два пута у целој каријери. Рафа је највећа препрека Париза".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар