РГ: Федерер прославио 400. гренд слем меч!

Швајцарац прошао у осмину финала Ролан Гароса.  Федерер "почистио" Руда и пласирао се у осмину финала.  Швајцарски тенисер Роџер Федерер са 3-0 (6:3, 6:1, 7:6) је победио Каспера Руда и пласирао се у наредну фазу Отвореног турнира у Паризу.  Дечко, иди тренирај па се онда појави пред Федексом! Швајцарац у 3. колу Ролан Гароса очитао јавну лекцију 17 година млађем Касперу Руду.

Тенис 31.05.2019 | 18:18
РГ: Федерер прославио 400. гренд слем меч!
Први икада дуел 20-годишњег Норвежанина Каспера Руда и 17 година старијег Роџера Федерера, очекивано, припао је Швајцарцу.

У трећем колу Ролан Гароса Федерер, у свом јубиларном 400. мечу на гренд слем турнирима, оправдао је улогу фаворита и победио 3:0, мада се у трећем сету прилично намучио. Вероватно га је и мало стигао умор, док је доста млађи противник, 63. на АТП листи, решио да запне из све снаге после 0:2, свестан да је питање хоће ли поново имати прилику да игра против једног од најбољих тенисера свих времена.

На крају: 6:3, 6:1, 7:6 (10:8) после два сата и 14 минута игре.

Федерер ће у осмини финала играти против Француза Николе Маија или Аргентинца Леонарда Мајера. Првог је досад победио у сва четири међусобна дуела, а другог у сва три.

Један од најбољих тенисера свих времена Роџер Федерер успео је за два сата и 14 минута да савлада Каспера Руда и обезбеди пласман у осмину финала Ролан Гароса.

Меч је почео мирно, Федерер и Руд су освајали поене на свом сервису и исход је био нерешен после шест гемова, да би Швајцарац у седмом направио први брејк и повео са 4:3, да би при предности од 5:3 направио и други и крунисао први сет.

Други сет је прошао у знаку Роџера Федерера, пошто је за неких 30ак минута успео да "самеље" Каспера Руда и да са предношћу од 6:1, освоји и други сет, па је на семафору писало 2-0.

Швајцарац је прилично растерећен ушао у трећи сет, што се по његовој игри и видело. Руд је ушао у трећи сет одлучан да продужи сусрет колико год је то било могуће, па је успео да направио брејк и поведе са 2:0.

То је Роџера мало "ошамарило" па је одмах у трећем гему узвратио брејк. Нисмо видели изненађења до краја трећег сета, оба тенисера су била сигурна на свом сервису, па је после тај брејка Роџер Федерер изашао као победник и пласирао се у наредну фазу.

У осмини финала, Роџер Федерер ће "укрстити копља" са бољим из дуела Николас Мау – Леонардо Мајер.

Да ли је тенис пропао или је "велика тројка" са друге планете, није савим јасно. Јер оно што  преко деценије раде Ноле, Рафа и Роџер не само да одушевљава, већ и почиње да забрињава.

Колико су моћни у односу на остатак тениског каравана, посебно када се укрсте на великој сцени попут Ролан Гароса са очигледно рано обележеним "суперталентима" показао је данас Швајцарац против Каспера Руда. славивши са 3:0, по сетовима 6:3, 6:1 и 7:6 (8). Норвешки 20-годишњак, једноставно није имао шта данас да тражи на стадиону "Сузан Леглан" иако је на крају успео да добаци до тај-брејка и тако који минут више задржи 17 година старијег опонента на терену.

За разлику од прва два сета где је виђена класична игра мачке и миша, Руд је успео да се подигне у трећем делу сусрета трећег кола париског гренд слема и да припрети швајцарском,маестру, чак и да стигне до сет-лопте, али даље није могао. Момак јесте показао у овом мечу таленат, али недовољан за велика остварења и тешко да ће од њега бити заиста врхунски играч. Но, време ће показати да ли је овај углавном слаб утисак пролазан.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар