РГ: Ласло Ђере испустио Нишикорија! Штета...

Ђере после велике борбе и пет сетова елиминисан са Ролан Гароса! Ласло Ђере, 32. тенисер света, елиминисан је у трећем колу Ролан Гароса, пошто је после велике борбе изгубио од Кеија Нишикорија.  Баш мало је фалило. . .  Најдужи меч Ролан Гароса и ипак болан пораз нашег тенисера од седмог тенисера света. Био је веома близу, водио је 3:0 у петом сету и сервирао. . .

Тенис 31.05.2019 | 17:40
РГ: Ласло Ђере испустио Нишикорија! Штета...
У години у којој је победио Доминика Тима и Хуан Мартина Дел Потра, још један скалп Топ 10 играча био би круна свега доброг што је Ласло Ђере направио у 2019.

И био је баш, баш близу!

Ласло Ђере - Кеи Нишикори 2:3 (4:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:8)

Најдужи меч актуелног издања Ролан Гароса ипак није завршен онако како смо се надали и како је изгледало да ће се завршити док се ближио крај.

Момак из Сенте имао је вођство 3:0 у петом сету и сервис да потврди други "брејк", чиме би одмакао ривалу на заиста тешко достижну разлику.

Нажалост, Јапанац је узвратио "брејк", а потом се вратио у сет и након изједначења ипак био ближи тријумфу.

Потпуно окренувши моменат, Нишикори је лакше освајао своје сервис гемове и приморавао Ђереа на борбу за сваки "свој" гем. У једном таквом, 14. у том сету, Јапанац је изборио прву меч лопту и искористио је, после четири сата и 25 минута борбе.

Остаће велика жал што храбри Ласло није награђен за добар приступ и што му је фалило само мало енергије и фокуса да "докусури" ривала против кога је одиграо четири равноправна сета.

Биће ово велика лекција за младог српског тенисера (23 године) и једна од слађих Нишикоријевих гренд слем победа. Његов следећи ривал у осмини финала биће Француз Беноа Пер, док ће љубитељи тениса у Србији до краја петка навијати за Филипа Крајиновића, пред којим је дуел против такође великог фаворита, Стефаноса Циципаса.

Ђере, који је губио са 2-1 у сетовима, успео је да се врати и поведе у петом сету, али је после четири и по сата завршио учешће у Паризу – 6:4, 6:7 (6), 6:3, 4:6, 8:6

Јапански тенисер у борби за четвртфинале играће против домаћег такмичара Беное Пера, којем је меч трећег кола предао Шпанац Пабло Карењо-Буста.

Ђере и Нишикори одиграли су веома добар меч и публици су приредили спектакл. Током првог сета Ласло није играо на најбољем нивоу, слабо му је функционисао сервис и Јапанац је знао како то да искористи.

Проценат освојених поена на други сервис био је веома лош за Ђереа, што је Нишикорију помогло да у десетом гему дође до брејка и вођство до 1-0 (4:6).

Други период игре није добро кренуо за Ласла. Чинило се да ће Нишикори лако доћи до вођства од 2-0, пошто је после пет одиграних гемова имао 4:1.

Међутим, Ђере је успео да пронађе своју игру, спаси две брејк лопте у осмом гему и изједначи на 4:4. До краја играчи су чували своје сервисе, па је уследио тај-брејк.

У њему је 32. тенисер света имао бољу концентрацију, као и игру, и резултатом 8:6 долази до изједначења у сетовима (4:6, 7:6).

Трећи сет био је реприза првог, с тим што је Ласло одиграо још слабије него у оводном сету. Освојио је свега 36 одсто поена на други и 59 на први сервис.

То је резултирало двоструким брејком Јапанца за вођство од 2-1 у сетовима (4:6, 7:6, 6:3).

Наставак меча донео је нам је велику драму. Прва три гема у четвртом сету су била и три брејка. Поред тога виђено је још мноштво прилика и у таквом стању на терену, Ласло је успео да буде бољи.

Брејк који је направио у трећем гему држао је до краја и четврти период игре добија са 6:4, што је значило да нас чека пети, одлучујући, сет.

Српски тенисер феноменално је кренуо последњи период игре. После десетак минута игре на семафору је било 3:0 и два брејка предности за Ђереа. Чинило се да је то, то, међутим Јапанац је успео да се врати и поведе са 5:4.

Ђере је два пута сервирао за останак у мечу и у оба наврата је био успешан, међутим код трећег покушаја је поклекао. Јапанац последњи сет добија са 8:6 и заказује дуел са Беноом Пером.

Мугуруса у осмини финала Ролан Гароса. Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса пласирала се у осмину финала Ролан Гароса, пошто је победила Украјинку Елину Свитолину после два сета, 6:3, 6:3.

Мугуруса, 19. тенисерка света, победила је после сат и по, у мечу у коме су тенисерке направиле 11 брејкова. Шпањолка је седам пута одузела сервис Свитолини и пласирала се у четврто коло. Мугурса ће играти против боље из дуела Американке Слоун Стивенс и Полоне Херцог из Словеније.

Словачки тенисер Мартин Клижан пласирао се у треће коло пошто је после четири сата и 13 минута победио домаћег играча Луку Пуја са 7:6, 2:6, 6:3, 3:6, 9:7.

Клижан ће играти против 10. носиоца Руса Карена Хачанова.

Француз Беноа Пер пласирао се у осмину финала пошто му је Шпанац Пабло Карењо Буста предао меч по завршетку трећег сета. Уочи прекида Пер је водио са 6:2, 4:6, 7:6.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар