РГ - Крунић: Нисам заплакала, већ закукала!

Тешко ми је. . . ! Александри Крунић је изузетно тешко пао пораз у другом колу од Украјинке, Лесије Цуренко.

Тенис 31.05.2019 | 20:56
РГ - Крунић: Нисам заплакала, већ закукала!
Имала је српска тенисерка, у мечу који се играо у два дана, прилику да меч реши у своју корист, неколико пута је имала сервис гем за победу, али је поклекла и на крају изгубила , Цуренко је славила са 5:7, 7:5, 11:9.

По завршетку меча, Александра је заплакала, а како и не би после свега што јој се догађало, не само у овом мечу. већ уопште током целе сезоне.

"Нисам заплакала, већ сам закукала! Никад не плачем после мечева, али тешко ми је било психички. Плакала сам и јуче и јутрос, било ми је мука генерално од целе ситуације. Нисам могла да спавам, од адреналина, од меча, од тога што морам да наставим. Пролазила ми је та меч лопта од јуче сто пута кроз главу, била је борба и пре изласка на терен данас, после ми се све накупило. Највећи разлог плакања био је што сам се разочарала у себе, што нисам ништа променила данас него сам направила исту грешку као и јуче. Изгледа да за сада нисам спремна да играм чврсто кад је битно и то је то", изјавила је на конференцији за медије.

Потом се унела у анализу ствари које су се дешавале на терену и томе шта је било пресудно.

"Била је чвршћа у битнијим моментима, колико год сам хтела да ударим кад је требало, једноставно, нисам могла. И јуче иста прича на 5:4, 30:0, или на 6:5... Исто нисам смела да ударим иако ја себи пред поен кажем да игам чврсто. Али не вреди, позитивно је што сам се борила и што кад сам имала пад, покушала сам да се вратим и успела сам. Мислим да ми је то недостајало последњих осам или девет месеци, од почетка сезоне и краја прошле. Нијансе су одлучивале, једноставно је имала, да не кажем шта... у односу на мене."

Признала је и да је осећала мањак самопоуздања.

"Па мислим да јесте недостатак самопоуздања, једноставно и недостатак тих ситуација јер сам добила два меча од почетка сезоне, да не рачунам Фед куп. Током године, пре Ролан Гароса, већ сам и заборавила како изгледа ситуација кад имаш меч лопту. Нарочито после овакве борбе није лако, увек се надаш, увек је та клацкалица, хајде да не префорсирам, да не погрешим, боље је да јој дам ударац да одигра она, да можда погреши.. Кад то не упали, питам се што нисам ударила...Класика. На 7:6 и 30:0 сам требала да ударим, да притиснем. Не вреди, то је процес, ја бих волела кад нешто променим у тренингу да мени све то проради и на терену, али за ове ствари треба и самопоуздање и време и треба више таквбих ситуација. То на крају и прави разлику и у ренкингу и томе ко ће добити меч. То ко ће бити чвршћи у кључним тренуцима. Ја на крају могу само да јој честитам, девојка је заслужено добила меч", каже Крунићева.

Сада је очекује пут у Хрватску, тачније на оство Брач, на један од турнира.

"Идем кући сада, играћу у Болу на Брачу. Играћу тамо. Хоћу мало да будем кући за викенд да одморим мало главу и ставим себе у исправну перспективу за Бол. Ово је неки нови почетак за мене, пре две недеље мени су ударци били потпуно раштеловани, нисам знама ко ми главу носи. Не знам ни који ми је био последњи меч у Риму... Да против Плишкове, знам да је био фијаско, они није ни на шта личило. Од тад до данас мислим да је ово тенис који може да ми донесе лепе резултате, наравно, Лесија је данас покушала да меуспори. Нисам била агресивна од почетка поена, чим сам ушла у балоне.. Не могу да се ишчупам из тога, немам довољно физичке снаге да вратим дубоку и високу лопту. И да сам нападала, то би било срљање, зато сам покушала да је отворим, да се извучем на форхенд, али опет, не могу много тога да урадим. Требало је то да радим на почетку поена, да не би дошло до тих балона. То није игра коју ја играм, она је добра са основне линије у тим спорим поенима, тао је и покиушава да ме у њих увуче. Жао ми је само што нисам наставила да форсирам своју игру већ сам прихватила њену", прича Крунићева.

На крају, рекла је да из овога може само да научи.

"Наравоученије, ово су најболнији тренуци, али се из њих нажалост највише научи, ако си паметан. Ја се надам да ћу научити што више могу и да ће ми Бол бити као тренинг недеља, да у тим битним тренуцима, ако их будем имала, моја игра не зависи од тренутка, већ да играм исто, независно од резултата", закључила је српска тенисерка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар