РГ: Типсаревић и Лајовић у 1/8-финала дублова!

Драма и спектакл – Лајовић и Типсаревић иду даље! Српски тенисери Душан Лајовић и Јанко Типсаревић су се пласирали у осмину финала Ролан Гароса у дубл конкуренцији.  Српски пар у два сета бољи од аргентинског за велики успех.

Тенис 31.05.2019 | 16:24
РГ: Типсаревић и Лајовић у 1/8-финала дублова!
Они су максималним резултатом, 7:5, 7:6(5), савладали Дениса Молханова и Игора Зеленаја, у мечу који је трајао 104 минута.

У борби за четвртфинале ће се састати са тимом који победи у дуелу Рохана Бопане и Маријуса Цопила против Бенжамена Бонзија и Антоана Оана.

Српски тандем је већ у првом гему првог сета направио брејк, у трећем су имали шансу да то понове, али су противници ипак успели да сачувају сервис.

У шестом гему је украјинско-словачки тандем без изгубљеног поена “узео“ сервис српских тенисера и поравнао резултат на 3:3.

До прве сет лопте су Лајовић и Типсаревић стигли у десетом гему, али у томе нису успели, да би потом уследио брејк – без изгубљеног поена.

У 12. гему српски тандем је окончао сет, искористивши другу брејк лопту, а претходно су спасли једну брејк лопту.

Други сет је почео са четири узастопна брејка, па су уследила четири гема у којима су сервисери били успешнији, па још два са брејковима.

У десетом су Лајовић и Типсаревић имали меч лопту – нису је искористили, а противници су успели да направе брејк и смање на 5:5.

Меч је отишао у тај-брејк, који је српски тандем окончао резултатом 7:5, искористивши другу везану меч лопту.

Наставља се одлична седмица српког тениса на Ролан Гаросу, макар када су у питању наши мушки представници. Пошто их је четворица обезбедило треће коло у синглу (Ђере, Лајовић, Крајиновић и Ђоковић), то је данас пошло за руком и нашем дублу који чине Душан Лајовић и Јанко Типсаревић. Њих двојица су данас били бољи од пара који су сачињавали Украјинац Денис Молчанов и Словак Игор Зеленај резултатом 2:0, по сетовима 7:5 и 7:6 (5). 

Противнички дубл је одмах на старту меча стигао до брејка који ипак није уздрмао српски пар. Те је прво дошло до изједначења за 3:3, а онда буквално у последњем тренутку, у 11. гему и до предности коју су уз мало муке одмах конвертовали у 7:5 и освајање сета.

Напето је био у другом делу сусрета, посебно на почетку када су једни друге брејковали у два наврата. Потом се ништа значајније није дешавало све до деветог гема када је наш двојац искористио прву брејк лопту, али када је предност требало да конвертују у победу и пласман у осмину финала, дозволили су противницима да им узврате истом мером. Меч је ушао у веома драматичан тај-брејк који је лоше почео по наш дубл, али су Дуци и Типса буквално на искуство и чист квалитет преокренули и коначно успели да славе против веома жилавих противника. 

У борби за четвртфинале њих двојица играју против бољих из сусрета између парова који чине Индијац Рохан Бопана и Румун Маријуш Копил и домаће младе наде Бенжеман Бонзи и Антоан Оанга (момак који се пробио и у треће коло сингла где игра против далеко познатијег и искуснијег сународника Гаела Монфиса).

Лајовић наравно наставља са борбама у појединчаној конкуренцији где га сутра очекује веома тежак меч треће рунде против петог носиоца, Немца Александера Зверева. Типсаревић је у појединачној конкуренцији заустављен на старту након петосетног маратона против Бугарина Григора Димитрова.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар