Реприза финала СП: Србија аутсајдер у Конељану!

Егону се разболела! Италијанке пред својим навијачима фаворити иако је неизвесно играње најбоље одбојкашице светских вицешампионки. Американке после пет кола једине непоражене у Лиги нација.

Остали спортови 30.05.2019 | 13:29
Реприза финала СП: Србија аутсајдер у Конељану!
Пораз од САД, победа против Доминиканки, данас (20 часова, Спорт клуб) следи последњи меч за српске одбојкашице против домаћина Италије другог викенда Лиге нација у Конељану. Биће то реприза прошлогодишњег финала Светског првенства у Јапану када су Српкиње славиле после драме и пет сетова. Изостаће двобој вероватно две најбоље коректорке данашњице Тијане Бошковић и Паоле Егону.

Српска бомбардерка је остала у Београду. Селектор Зоран Терзић одморио ју је после напорне клупске сезоне. С друге стране, Италијанке су пријавиле најјачи састав другог викенда у Конељану. Прва звезда светских вицешампионки Паола Егону је играла првог дана против Доминиканске Републике, али није била у саставу против САД. Она се разболела па није могла да помогне саиграчицама у среду. У њеном изостанку треба тражити узрок пораза домаћина од Американке које једине имају свих пет победа. Учешће Егону је под знаком питања за вечерашњи меч против Србије.

У одсуству коректорке шампиона Европе Новаре шансу је искористила Индре Сорокаите која је против Американки била најефикаснија са 20 поена. Примач сервиса Конељана Мирјам Сила је била одлична до трећег сета, ал и она је због здравствених проблема напустила меч у среду.

Србија је стигла ослабљена у Италију и без обзира да ли игра Егону или не, домаћин је фаворит. Против Доминиканки блистала је Ана Бјелица са 25 пона. Први техничар наше репрезентације Маја Огњеновић пропустиће ово такмичење, а бреме органузације напада пашће на Слађану Мирковић, која је добила предност у односу на Бојану Живковић која је била резервни дизач прошле године на СП.

“Очекујем пре свега да пружимо добру игру против Италије. Нисмо у комплетном саставу, али играчице које су ту ће пружити максимум па видећемо за колико ће то бити довољно”, рекла је техничар наше селекције Слађана Мирковић.

Американке играју некомплетне, али газе. Једина су непоражена екипа у Лиги нација. И без Џордан Ларсон, Мишел Барч-Хекли, Кимберли Хил… изабранице селектора Кирча Кираљија су показале снагу досад. У среду је пала Италија пред 4.000 гледалаца у Конељану после пет сетова. Доминиканке тешко могу да стану на пут браниоцу круне у Лиги нација.

Турска се убедљивом победом против Немачке опоравила од шока и пораза у Анкари од Јапанки првог дана. Чета трофејног италијанског стручњака Ђованија Гвидетија има улогу фаворита против скромних Рускиња које су у великој кризи последњих година и далеко су од борбе за медаље на великим такмичењима.

Занимљиво ће бити у Апедорну где подмлађена селекција Холандије, европски вицешампион, дочекују одличну Пољску која је изненадила Бразил у среду.

Кина као домаћин Ф6 у Нанђингу (3-7. јул) је осигурала пласман, а најбољих пет после 15 кола ће изборити визу за напад на други трофеј овог такмичења под окриљем Светске одбојкашке федерације (ФИВБ).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар