РГ (5. дан): Новаков ривал не подноси рибу!

Не делује да ће Ђоковић и Лајовић имати претерано тежак посао овог четвртка у Паризу, али опрез никада није на одмет. Последња на терен ће Александра Крунић коју чека опасна ривалка. . .

Тенис 30.05.2019 | 10:19
РГ (5. дан): Новаков ривал не подноси рибу!
Србија у среду у мушком синглу имала учинак 2/3!

У трећу рунду Ролан Гароса прошли су Ласло Ђере, који је у три сета био бољи од Алексеја Попирина, док се далеко више намучио Филип Крајиновић пошто је поново морао да игра пет сетова, највише својом кривицом, јер је имао меч лопту за победу од 3:0.

Њега је изморио Карбељас Баења и натерао га да проведе готово четири и по сата на терену, док је Миомир Кецмановић заустављен и није добио шансу да се опроба против Надала.

Овог четвртка на терену ће бити тројица наших тенисера и једна тенисерка.

Прво ће Новак Ђоковић изаћи на терен "Сузан-Ленглен" око 12.30, пошто на њему прво играју Осака и Азаренка, а ривал ће му бити "лаки лузер" Хенри Лаксонен.

У питању је 27-годишњи тенисер из Финске, који представља Швајцарску од 2011. године, а који је у првом колу избацио Педра Мартинеза (6:1, 6:0, 7:6). Тренутно је тек 104. на АТП листи, док је много занимљивих анегдота у вези њега.

Био је "избачен" из Дејвис куп тима Швајцарске због лошег понашања, док је после много година открио да је алергичан на морску рибу.

Обожавао је да једе лососа готово сваког дана, што је типично за Финце, међутим у једном тренутку је схватио да му више не одговара. Избацио је из исхране, једног тренутка поново пробао лососа, а онда добио температуру и схватио да је све време у томе био проблем...

Више не конзумира морску рибу и то му је помогло и у тениској каријери.

Ипак, видећемо да ли ће бити довољно велики изазов за Ђоковића који је одлично почео такмичење на Ролан Гаросу и у три сета је победио "изазивача" Хуберта Хуркача из Пољске (6:4, 6:2, 6:2). 

Ако прође Лаксонена, ривал у трећем колу биће бољи из дуела Симона Каруса и Жила Симона.

Душан Лајовић ће око 12.30 на терену број "7" играти против домаћег тенисера Елијоа Беншетрија који је тек 273. рекет света.

Ради се о играчу који је тек на почетку своје професионалне каријере и има тек 20 година.

До главног жреба стигао је кроз квалификације, у којима је победио чак три ривала, док је у првом колу био бољи од Камеруна Норија из Велике Британије (3:0).

ИГРА И ФИЛИП

Душан Лајовић и Јанко Типсаревић су у среду прошли у друго коло дубла у Паризу, а исто ће данас пробати и Филип Крајиновић у тандему са Дамиром Џумхуром из БиХ. Ривал су Рем и Сализбури, а меч би требало да почне око 14 на "десетки".

Лајовићу и Беншетрију ће ово бити први међусобни дуел, а победника потом вероватно чека Александар Зверев који за ривала такође има квалификанта Микаела Имера (Шведска), међутим знао је да приреди својим навијачима многобројна негативна изненађења на гренд слемовима.

С обзиром на то да је Дуци показао одличну игру против Рибеира, млади Француз не би требало да буде већи изазов за пласман у треће коло.

Последња на терен ће Александра Крунић чија је ривалка у другој рунди Лесија ВИкторовна Цуренко из Украјине, 27. носилац на Ролан Гаросу.

Њихов меч биће последњи по реду на терену број "12", тако да не би требало очекивати да изађу на загревање пре 16 часова, ако се одуже мечеви у дублу - можда и касније од прогнозираног у први мах.

Крунић је у првом колу победила Гаврилову која је предала у другом сету због повреде, док је Цуренко "одувала" Бушар у два лака сета (6:2, 6:2). 

Ово ће такође бити премијерни меч Српкиње и Украјинке које се до сада нису састајале.

Од занимљивих мечева сутрашњег програма можемо издвојити дуел Фабија Фоњинија и Федерика Делбониса (око 16 часова) где ће сигурно "пуцати од борбе", док је у женском синглу свакако "први пик" дуел Наоми Осаке и Викторије Азаренке (око 11).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар