У финалу плеј-офа: Борац - Извиђач!

Борац м:тел у финалу, бриљирао Љубишић! Љубишић јунак утакмице, зауставио 22 шута домаћих! Извиђач заказао дуеле са Бањалучанима! Финална серија игра се на двије побједе.

Остали спортови 29.05.2019 | 23:44
У финалу плеј-офа: Борац - Извиђач!
Рукометаши Борац м:тел-а изборили су наступ у финалу плеј-офа за шампиона Босне и Херцеговине. Вечерас су изабраници Мирка Микића поражени у Грачаници резултатом 21:19, али су, захваљујући тријумфу из дворане студентског центра у кампусу у првој утакмици (24:20), изборили финалну серију. 

Љубитељи рукомета дуго ће препричавати прво полувријеме утакмице у до посљедњег мјеста испуњеној дворани Луке. Бриљирали су голмани, Адмир Ахметашевић на једној и Бојан Љубишићна другој страни, само у првих десет минута и један и други су зауставили по 7 шутева противничких рукометаша, с тим што је популарни Ханс до краја првог тридесеминутног дијела удуплао број успјешних интервенција. У првој трећини првог дијела виђен је само један гол који је био дјело најбоље стријелца лиге Дине Хамидовића, а премијерни гол за ''црвено-плаве'' у тринаестом минуту постигао је Милан Дакић.

9 минута прије краја утакмице свој други гол на овом дуелу уписао је Владан Ђурђевић, међутим домаћи су врло брзо преокренули резултат, а у друго полувријеме голом Велибора Мањића у посљедњем нападу ушли при резултату 8:7.

У 36. минуту пулени Дамира Доборца су први пут стекли предност од два гола (10:8), док је поготком Владимира Томића првопласирани тим лигашког дијела одмакао на три корака (12:9), па је Мирко Микић морао да затражи минут одмора како би смирио своје изабранике. Уродило је то плодом јер је одмах потом напад валоризовао најискуснији, Дејан Унчанин, а одмах затим Љубишић спријечио Хамидовића да седмерац претвори у гол.

Услиједила је игра нерава у наредним минутима, Грачаница је одржавала предност од 2-3 гола, све до 53. минута, када је Дакић савладао Ахметашевића за 16:15 на семафору. У 59. минуту домаћин је поново дошао до +3 (20:17), док је одмах затим седмим поготком узвратио Ђурђевић. У наредном нападу Грачанице сигуран је 18 секунди прије краја био Томић за 21:18. Борац је кренуо у свој посљедњи напад, домаћи су заиграли пресинг у жељи да освоје лопту, али им је Даничић умакао и погодио за коначних 21:19.

ГРАЧАНИЦА - БОРАЦ м:тел 21:19 (8:7)

ГРАЧАНИЦА: Ахметашевић, Шахдановић 1, Шијаковић, Шестан, Туфекчић 1, Звекић, Ђулић, Мехмедовић, Џиновић 3, Сумбић 2, Живанов, Хамидовић 7, Мањић 1, Босић, Томић 6, Мешић. Тренер: Дамир Доборац.

БОРАЦ м:тел: Унчанин 2, Ђурђевић 7, Даничић 2, Мијатовић 1, Љубишић, Суботић, Њежић, Савић, Лукић, Миљковић 2, Кнежевић, Рађеновић, Ћелић 2, Буљина, Драгичевић, Дакић 3. Тренер: Мирко Микић.

Извиђач заказао дуеле са Бањалучанима! Финална серија игра се на двије побједе.

Рукометаши Извиђача савладали су вечерас пред домаћом публиком екипу добојске Слогерезултатом 30:27 и заказали окршај са бањалучким Борац м:тел-ом у финалној серији плеј-офа за шампиона БиХ.

Финале, које се игра на двије побједе, почиње 1. јуна, датум одигравања друге утакмице је 8. јун, док ће евентуална мајсторица бити играна 12. јунског дана.

Поновимо, Борац м:тел је раније вечерас поражен у Грачаници резултатом 21:19, али му је и то било довољно за пласман у наредну фазу с обзиром на тријумф од четири гола разлике из прве утакмице у Бањалуци (24:20).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар