ЛН: Традиција уз ослабљену Србију...

Италијанке са Егону руше шампиона. . .  После очекиваног пораза од САД изабранице Зорана Терзића играју са најлакшим ривалом у Конељану, Доминиканском Републиком против које наша селекције има седам узастопних победа.

Остали спортови 29.05.2019 | 11:37
ЛН: Традиција уз ослабљену Србију...
Селектор европских и светских шампионки Зоран Терзић у Конељано је повео младу екипу, без носилаца игре, Тијане Бошковић, Бранкице Михајловић и Стефане Вељковић, које су играле првог викенда Лиге нација у Београду. Очекивано, одбојкашице Србије нису успеле да парирају јачим и искуснијим Американкама (освојен сет).

Очигледно је да наша селекција нема велике амбиције у овом такмичењу, да су у првом плану квалификације за Олимпијске игре у Токију и касније Европско првенство. У среду (17 часова) Србије игра против Доминиканске Републике, селекције које је намучила Италију првог дана.

Против репрезентације са Кариба наше репрезентација има одличан скор. Седам узастопних сусрета Србија је славила, а последње четири без изгбуљеног сета. Међутим, питање је колико може подмлађена селекција која је доминирала последње две сезоне. Од искуснијих играчица ту су Ана Бјелица, Јелена Благојевић и Бјанка Буша, док остале тек треба да се докажу у најјачој репрезентацији.

Доминиканска Република је првог викенда у Бразилу изненадила домаћина и Русију на турниру у Бразилији и показала да ће бити тврд орах за најбоље. Очекује се неизвесна утакмица. Иако ослабљена, Србије може до победе.

У дербију дана у Конељану играју вицешампионке света Италијанке и браниоц круне у Лиги нацији САД. Американке такође још нису у најјјачем саставу. Најбоље одбојкашице, као што су Џордан Ларсон, Кимберли Хил и Мишел Барч-Хекли одмарају, али и у таквом саставу шампион овог такмичење ниже победе. Шансу је одлично искористила коректорка Андреа Друс која је била најефикаснија против Србије са 22 поена.

С сруге стране, Италијанке пред својим навијачима играју у најјачем саставу. У уторак је дебитовала и фантастична Паола Егону. Против Доминикане није играла много, али се очекује да буде ударна игла домаћина против Американки. Не само због домаћег терена него и квалитета, Италија је ближа тријумфу.

Турска је у Београду играла одлично, забележеила све три победе, али другог викенда пред својим навијачима у Анкари чета Ђованија Гвидетија је доживела хладан туш. Јапанке су максималним резултатом шокирале домаћина. Прилику за поправни имаће данас против скромне Немачке.

За Кину је први пут ове сезоне у уторак против Тајланда одиграла по многима најбоља одбојкашица планете Жу Тинг.

Кина као домаћин Ф6 у Нанђингу (3-7. јул) је осигурала пласман, а најбољих пет после 15 кола ће изборити визу за напад на други трофеј овог такмичења под окриљем Светске одбојкашке федерације (ФИВБ).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар