"Србија дио ЕУ? Зашто да не"

Италијански вицепремијер и министар унутрашњих послова Матео Салвини изјавио је јуче, после гласања на изборима за Европски парламент, да се сусрео с предсједником Србије Александром Вучићем и оцијенио интересантном идеју да Србија буде дио Европске уније, успротививши се истовремено уласку Турске у ЕУ.

Свијет 27.05.2019 | 09:20
"Србија дио ЕУ? Зашто да не"
- Срео сам се са српским предсједником, а то да Србија буде дио европске заједнице је нешто што је географски, друштвено, културно гледано интересантно. А Турска не, нема благе везе с тим. Али, проширење (ЕУ) и интелигентно укључивање неких блиских народа, зашто да не? - рекао је Салвини.

Његова Лига освојила је, према непотпуним подацима са бирачких мјеста, 33,8 одсто гласова и имаће највише италијанских европосланика.

- Хвала, Италијо. Прва странка Италије изазваће Европу - рекао је радосни Салвини у видео клипу који је ноћас објавио на Фејсбуку.

(Спутњик)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

27.05.2019 09:22

Од јузног гасовода нема ниста ! Сад је И Турски добар? До јуце се пљује по све сто има звијезду И полумјесец а данас грле И људе . МД мрзи Турке а данас им се клања ? Овакво улизивање ни Српски комунисти нису себи дозволили.Поготово улизивање према Русима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.05.2019 16:59

Страх их Турске економије у ЕУ. А Српске радне снаге није

Name

Бакица

27.05.2019 16:02

Хвала вам комсије Италијани ви разумијете гдје је мијесто Србији и Босни.

ОДГОВОРИТЕ