Армстронг се не каје због допинга!

Ја понео ножеве, они потегли пиштоље! Бивши амерички бициклиста Ленс Армстронг рекао је да не би променио ништа у вези са допингом који је вршио.

Остали спортови 25.05.2019 | 12:26
Армстронг се не каје због допинга!
Армстронгу је одузето рекордних седам победа на Тур д'Франсу у периоду 1999-2005. и заувек му је забрањено бављење бициклизмом 2012, пре него што је признао да је користио стимулативна средства.

"Научио сам много из својих грешака. Не бих научио све лекције да се нисам тако понашао. Радили смо шта је било потребно за победу. Није било легално, али не бих ништа променио – без обзира да ли је губљење много новца или што сам од хероја постао нула", рекао је Армстронг за НБЦ.

Американац је константно демантовао оптужбе за допинг након што се вратио бициклизму после борбе са раком, док коначно није признао истину у ТВ интервјуу 2013. године.

Он је 2018. пристао да исплати влади САД одштету од 5 милиона долара због тужбе која је могла да га кошта чак 100 милиона. Армстронг је оптужен за превару због варања док је возио за тим који је спонзорисала Пошта САД.

"То је била грешка која је водила до других грешака. Довело је до највећег колапса у историји спорта. Али сам научио много. Не бих променио начин на који сам се понашао. Мислим бих, али не бих променио лекције које сам научио, а не бих их начио да се нисам тако понашао. Не би ме истраживали и казнили да се нисам тако понашао, да сам се само допинговао и ћутао ништа од овог се не би догодило. Молио сам их да дођу по мене, био сам лака мета".

Американац је поновио да је знао да је допинг раширен у бициклизму у то време.

"Знао сам да ће се у тој тучи потезати ножеве. Не само песнице. Имао сам ножеве, а онда су једног дана људи почели да потежу пиштоље. У том тренутку сам се упитао да ли да одлетим за Плано (Тексас), нисам знао шта да радим. Да ли да и ја купим пиштољ? Одлучио сам да купим пиштољ. Нисам желео да одем кући", дао је сликовит опис борбе у бициклизму Армстронг.

"Не желим да правим изговоре за себе да су то сви радили или да нисмо могли да победимо без тога. То је све истина, али не избегавам одговорност нити је пребацујем на друге. Ја сам тај који је одлучио да то урадим. Нисам побегао кући, одлучио сам да останем", додао је Американац.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

подсјецамо

25.05.2019 16:17

американци су свете краве сто се допинга тице. њих се не смије контролисати, за њих "гарантује" њихова влада. зао ми је свих оних који су били други а не први због америцке багре која после неколико година (као и мерион дзонс на 100м) кад узму све паре и награде плате као неку казну и кају се

ОДГОВОРИТЕ