Крунићево убиство за 100.000 евра

Убиство Крунића је, како се претпоставља, плаћено више од стотину хиљада еура, а то је количина новца коју не може исплатити баш свако

Република Српска 20.05.2019 | 22:57
Крунићево убиство за 100.000 евра
Наручиоци убиства Славише Крунића још увијек нису откривени и док се они не пронађу, тај случај не смије бити нити затворен нити заборављен. Убиство Крунића, привредника, који је имао веома снажно обезбјеђење је потпуни пораз друштва у којем живимо и неоткривање наручилаца убиства значило би дефинитивну потврду тог дебакла и омогућило злочиначким организацијама да наставе да харају и више него досад, пише Слободан Васковић на свом блогу.

Убиство Крунића је, како се претпоставља, плаћено више од стотину хиљада еура, а то је количина новца коју не може исплатити баш свако.

Да би се открили наручиоци ликвидације у којој су, сем Крунића убијени његов пратилац Жарко Павловић, као и нападач Жељко Ковачевић, а тешко рањен Горан Илић, Крунићев возач, било би неопходно пронаћи и ухапсити Бенедија Ђукановића, другог “пуцача”, који је успио побјећи са мјеста злочина, 22. априла.

 “Сачекуша” за Крунића десила се око 22 сата и 30 минута те ноћи, надомак његовог имања.

Ђукановића је МУП РС зауставио у ноћи 23. априла  око 02 часа у селу Луг код Дервенте, али је пуштен, јер, како је МУП саопштио, “тада није био осумњичен за убиство Крунића”.

Нико не зна гдје се Ђукановић налази, за њим је расписана међународна потјерница, а основано се, тврди се, запитати и да ли је још увијек жив, јер Злочинци који су наредили да се побију сви у Крунићевом ауту (јасно је то из начина напада аутоматским оружјем), неће презати да уклоне било коју особу што би могла довести до њих.

Док се трага за Ђукановићем, испливавају нови детаљи припреме ликвидације и смртоносног напада на Крунића, у којој су учествовали и Родољуб Гајић, запослен у “Сектор секјуритију” и Емилио Балдо.


Бенеди Ђукановић (у бјекству)

Гајић и Балдо су у притвору, а важно је нагласити да је Гајић издао Крунића, јер је радио у његовој фирми, чак био ангажован на чувању његове породице. Гајић, изван сваке разумне сумње, није рекао све током досадашњег испитивања. Он зна много више од оног што је признао, а признао је и ушешће у организовању убиства.

“Закључио сам да ће Крунић бити убијен, али то ником нисам рекао”, изјавио је истражиоцима Гајић описујући свој састанак, почетком априла, са Ковачевићем.

Гајић је, према тврдњама мојих извора, избјегао да каже да је Ковачевић долазио код њега кући, у селу Рекавице, половином марта ове године. То потврђује да је припрема напада на Крунића трајала дуже од мјесец дана, а има оних који сматрају да је трајала и неколико мјесеци.

 Постоје свједоци који су видјели Ковачевића како, половином марта, борави у Гајићевој кући у селу Рекавице, надомак Бањалуке.

Такође, према мојим изворима, постоје свједоци који могу потврдити да се Гајић састао са Ковачевићем, у близини тог села, свега неколико дана прије напада. Гајић је, према тврдњама Васковићевог извора, знао када ће се десити напад, јер је тог 22. априла узео замјену.

Он је наставио да долази код Крунићеве породице и након убиства, а чак је носио ковчег на сахрани.


Родољуб Гајић (ФОТО: СрпскаИнфо)

Нападаче је, према изворима из правосуднополицијских органа, близу мјеста гдје су напали Крунића одвезао Балдо својим возилом (црна “Опел Цорса”).

Балдо је, како се тврди, и јавио када је Крунић кренуо из пицерије у Гламочанима (надомак Бањалуке) ка свом дому у том селу. Важно је подсјетити да је Крунићев возач око 21 сат провезао возило путем од пицерије до куће, али се напад није десио.

Тек када је Крунић био у возилу и кренуо кући, нападачи су отворили ватру из аутоматског оружја (напуњеног панцирним мецима) и убили Крунића, његовог пратиоца Жарка Павловића и ранили Горана Илића.

Десило се то на мјесту гдје аутомобил мора скроз успорити. Крунић је сједио на задњем сједишту, док је на мјесту сувозача био Павловић.

Према изворима из истраге, нападачи су дошли са десне стране возила – Ковачевић је кренуо на предњу шајбу и пуцао у Павловића и Илића, док је Ђукановић убио Крунића.


Жељко Ковачевић

Према Васковићевим изворима, улаз и излаз из те пицерије били су, претпоставља се, надгледани дроном којим је управљао Балдо. За Балда се тврди да је технички образован. Према истим изворима, претпоставља се да је путем дрона послана слика и тако јављено нападачима да је Крунић у аутомобилу.

Дрон није пронађен, али јесте управљач у Балдовом стану, тврде Васковићеви извори.

Да ли је заиста дроном надгледан улаз/излаз из пицерије у којој је кобне ноћи боравио Крунић требало би да покаже даља истрага.


Емилио Балдо

Раније сам објавио да је код Ковачевића пронађен телефон “специјал” у којем су била само два броја – један од особе изван Бањалуке, која је требало да украде аутомобил за њих, али то није учинила. Та особа је откривена и не доводи се (засад) у директну везу са нападом на Крунића.

Васковићеви извори даље тврде да је и други пронађени број био активан на начин да је његов власник позивао Ковачевића, али Ковачевић њега није. Власник тог другог броја је, према мојим изворима, или сам Наручилац или “Уговарач” ликвидације, који зна ко је Наручилац.

Организатор злочиначке групе за ликвидацију је Ковачевић или Ђукановић. Ковачевић је убијен у размјени ватре на двадесет до тридесет метара од мјеста напада на Крунића.

Погођен је у бутну артерију, а на себи је, када је пронађен, имао одјећу која је спречавала да на тијелу и другој одјећи остану трагови барутних честица. Та одјећа се не види на сликама, које су процуриле у јавност, јер су је са Ковачевића скинули техничари МУП приликом увиђаја.

Није то никакав незаконит поступак, уколико је свака радња током увиђаја фотографисана.

Ковачевић је, према мојим изворима, нађен како лежи на трбуху, након што је брзо искрварио од хица који му је разнио бутну артерију, али је током увиђаја тијело помјерано, па је фотографисан када је тијело окренуто на леђа.



Васковић је раније објавио да се Ковачевић, након што је погођен, према изворима из истраге, кретао још неких десетак метара. Након тога га је Ђукановић покушао извући, али га је оставио, узео и његову пушку, коју је, заједно са својом, бацио неких километар даље од мјеста злочина.

Нађене су и пушке и оквири и налазе се на вјештачењу у Београду.

слободанвасковиц.блогспот.цом

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Правда

20.05.2019 21:01

БОЖЕ ДРАГИ ПРЕСУДИ НАРУЧИОЦИМА УБИСТВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор Флариц

21.05.2019 04:52

Сигурно да новац није дао неко типа Давора Драгицевица него неко из власти од папака који немају проблеме са преваром, лагањем и криминалом. Па када Додига брани Страхеа и казе "подметнуто" ста мислите ста се све крије у глави тог умоболника?

Name

РЕ Правда

21.05.2019 06:06

Е да је Бог оно што се говори не би дозволио ово шта се догађа, Он наравно је постоји и само је она Марxова добра: "Религија је опијум за народ" или пак она од Ерицха вон Деницкена: "Није Бог створио човјека, већ је к себи човјек створио Бога". Живио Марxизам

Name

ко су наручиоци???

21.05.2019 06:38

Никада се наручиоци неће пронаћи, као што се неће пронаћи ни убице Оливера Кнезовића на Косову, Срби који су за помирење, суживот, који не користе шовинистички вокабулар су по неписаном правилу "непријатељи виших националних интереса". Убице нису наредбу добили из "прве руке", о томе нема говора. Наредбодавци живе у Србији.

Name

Гангагоо

21.05.2019 06:58

Поред МУПет-оваца нема расвјетљавања оваквих слуцајева. То је лицна гарда поциниоца убиства, за мене висе него вјероватно!

Name

Сале

21.05.2019 08:07

Васковићу, шта кажу твоји извори хоће ли сутра бити кише?!

Name

Ре Сале

21.05.2019 08:57

Извори му пресушили за Проинтер, Путеве, м:тел? Нешто је ту тему бацио у страну.

Name

ТИТО

21.05.2019 09:02

САЛЕ ИМА ПРОПУХ У ГЛАВИ ПОПИ ЈЕДНУ ВЕСЕЛИЦУ ИДИ НА СВЕТ У ЦРВЕНУ СЕКТУ

Name

Стана

21.05.2019 17:18

У ово убиство је умијесана полиција која је пратила кретање Круница, а ово са Балдом је само камуфлаза, а и све друго је урадено да се истрага заврси на томе, Дукановиц као у бјекству, Ковацевиц убијен и тацка.

Name

Стана

22.05.2019 09:39

Засто се не притисне супруга Ковацевица??

Name

израелац

20.05.2019 22:07

чуди ме да крунић није имао дрон него се сваки дан морао возач возити да надгледа... мислим да је био превише храбар јер да није имао би дрон пратњу редовну а то није прескупо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијетин

20.05.2019 22:35

Нецете никад ни пронаци наруциоца јел несмијете зато сто је неко из власи умијесан и то сто посто је тако јел код нас за резим непостоји закон.

Name

Ре

20.05.2019 22:46

Не постоји саврсен злоцин!

Name

Бањалуцанин СДС

20.05.2019 23:16

Каква власт овде су неки крупнији играци које ни власт ко год да је не смије дирнути. Неки свијет за који ми обицни смртници мислимо да не постоји. Покојник је у задње вријеме био и добар са власцу и јос имао приватну војску. Е сад замисли те који су га смакели , а власт не смије на њих.

Name

РАСПУЦХИН

21.05.2019 06:13

Мени је занимљива фотографија на којој се види Ђукановићев "Голф" (6 или 7 , не разликујем та возила) а на њему регистарски број 003-К-770. Мало недостаје да буду три седмице или још боље три четворке а такви се не дирају. Не знам како се могу у МУП-у добити слични бројеви таблица? Да ли би и ми "обични" грађани могли добити такве бројеве од којих сви окрећу поглед?

Name

ДОДИК УБИЦА

21.05.2019 01:19

ЕБОЛИВА ДОДИК МАЛО МАТЕРЕСИНЕ НЕК ВАС РОКА КАД СТЕ КОЊИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.05.2019 03:40

Мало цудно, знате да је убиство костало 100 000 € , а незнате наруциоца....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.05.2019 09:04

Ма какви 100 000. Најмање 500 000 €. Ту је глава већ напола била у торби. То је сића, ако се помињу четри учесника. Нема се ту правих података, то је још нагађање са много противречности.

Name

Логичан закључак

21.05.2019 10:30

Ако је Ковачевић планирао купити стан у Бањалуци, а нек је стан 100 000 км (рачунам 50 квадрат по 2000), то је већ 50 000 ЕУ, плус нек је за Ђукановића још толико - то је већ 100 000 еврића! А гдје се ту остали, типа Бенеди, па Гајић, и ко зна ко још? Ето ти рачунице, не мора нико рећи колико је плаћено!

Name

Срецко

21.05.2019 04:56

Ево анализирајте у Србији , републици српској и црној гори води се прави градјански рат сто у дрзавама у окрузењу немозе да се приписе. И зато падне ми на памет некад је неко рекао да су срби небески народ потпуно је у праву. Сваки дан срби путују на небеса и то многи преко реда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.05.2019 05:08

Знаш ли Слободане случајно да ли је та цифра са ПДВ-ом или без јер ако није обрацунат ПДВ има ту просторора онда и за УИО. Обавезно и њих обавјестити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

21.05.2019 07:00

ПА зна се кога је Слависа стално прозивао ко му прети засто се ти људи у Србији неиспитају и ови овдје ко му је слао поруке из БГ такав визионар и вриједан цовјек се висе неце родити велики хуманиста и наравно да је сметао а морао се сам цувати и заститити јер се није имао коме обратити сви вец знамо и видјели смо да наса истрага ниста нерадизалосно јадно гдје зивимо и цекамо да нам неко тамо други рјеси ста нас муци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

21.05.2019 07:33

Најчудније додик није ни споменуо круница несмије направити грешку као сто је са давором јасно као дан сад ће Игор добити фирму од тате или Филип Цвијановиц моје дијете има да мрзи васу републику српску приватну ја га учим већ маму вам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

21.05.2019 07:41

Кад се буде знало које наруцијо убиство од Зорана Дјиндјиц итд. Е тад мозе бити наде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чињенице

21.05.2019 08:20

Треба само видјети да ли је имао одјело против останка барутни честица или је то била лаж. Пошто возач није пуцао, ако то није имао нс себи, а на овој слици је без тога, онда он није пуцао,већ је упуцан и тиме се рјешава све и онда се зна које то урадио и то онај који је слагао да је то имао на себи да би истрагу усмјерили у погрешном правцу према Бенедикту, кога су као зауставили и пустили послије 3,5 сати од убиства, иако су имали телефон који је са собом Жељко носио. Којег наравно неће наћи.Ко носи телефон са собом у криминал. Возач је остао ненадамо жив који није пуцао, а рекли су да јесте, то је изазвало такође проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ф

21.05.2019 08:27

Треба Преиспитати Све које имају Исте заститарске Фирме Конкуренција је Чудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

21.05.2019 12:22

Таквог цовијека као покојник Круниц убити па то је ван сваке памети ко је имао намјеру кад је цовијек немозе бити бољи ...Мафија је велика и сирока нека фамилија која рока по наредјењу. Благо нама у каквом друству зивимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВА АДРЕСА

21.05.2019 12:46

ОДГОВОР ЗА УБИСТВО ИМАЈУ ДОДИК И ЛУКАЧ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

22.05.2019 10:13

Закон не познаје термин „наручилац убиства"

ОДГОВОРИТЕ
Name

А бре..

22.05.2019 21:02

Има ли море бит' подстрекач..?? Подстрекач је изведница од глагола подстрекивати или од именице подстрекивање.

Name

невероватно

22.05.2019 18:46

ОК је да се пушта да свако пише, али људи овде тако болесних оптужби везано за убиства има, да то нема нигде на свету. Па није свака тема за Радио Милеву, да ли вам је напамет пало колико убистава има у рецимо САД и Немачкој као најразвијенијим земљама света?

ОДГОВОРИТЕ