Срби на крову Европе!

Одбојкашки репрезентативци Стефана Вељковић и Драган Станковић са својим екипама освојили трофеје у Лиги шампиона.  Стефана Вељковић: Година из снова! Златна одбојкашица Србије Стефана Вељковић окитила се новим најсјајнијим одличјем, овај пут клупским у борби за Европски трон.

Остали спортови 19.05.2019 | 11:38
Срби на крову Европе!
Српски одбојкашки репрезентативци покорили су Европу.

Драган Станковић са Лубеом је освојио трофеј Лиге шампиона, док је у женској конкуренцији исти успех остварила Стефана Вељковић.

Станковић, као капитен Лубеа, у финалу Лиге шампиона предводио је екипу до победе над Зенитом из Казања резултатом 3:1 (16:25, 25:15, 25:12, 25:19).

Станковић је меч завршио са шест поена, од чега три из блока, један из напада, уз чак два ас сервиса.

Италијански тим тако је стигао до друге титуле првака Европе, а пехар је подигао баш Станковић из руку првог човека Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ) Александра Боричића.

У конкуренцији одбојкашица Новара, са Стефаном Вељковић у саставу, тријумфовала је у финалу Лиге шампиона против Конељана 3:1 (25:18, 25:17, 14:25, 25:22).

Вељковићева је освојила пет поена у мечу у којем се Новара реванширала Конељану за недавни пораз у финалу Италијанског шампионата и подигла први пехар најелитнијег европског такмичења.

"Свакако да ће ми све што сам ове године доживела са Новаром дати нову снагу, самопуздање и енергију за све оно што нам следи када је репрезентација у питању, пре свега одбрана европског трона у августу и септембру. Већ од 21. до 23. маја у Београду почињемо Лигу нација. Верујем да нас очекује ново такмичење из снова и нови дочек на тераси у Београду", поручила је Стефана Вељковић, која је са својим тимом ове сезоне освојила и Куп Италије.

Златна одбојкашица Србије Стефана Вељковић окитила се новим најсјајнијим одличјем, овај пут клупским у борби за Европски трон.

Средњи блокер светског и европског шампиона, сребрне репрезетације са ОИ у Рију, Вељковићева је са Италијанским клубом Игор Горгонзола из Новаре освојила Лигу сампиона у финалу које је одржано у Берлину. Савладан је италијански тим Конељано са 3:1 (25:18, 25:17, 14:25, 25:22).

Бриљантна партија тима Игор Горгонзола и наше Стефане и то је први трофеј најелитнијег клупског такмичења како за нашу прослављену репрезентативку тако и за клуб из Новаре.

"Дефинитвно година из снова како за мене тако и сам клуб. Пре три месеца освојиле смо Куп Италије, сада је у за нас финалу снова у наше руке стигао и трофеј Лиге шампиона, сан сваког играча. Веровале смо у себе, знале смо да можемо отићи и тај корак даље и доћи до великог славља, до историје. Вредно смо радиле, биле максимално фокусиране на задатак који је био испред нас и сваки план који смо сковале заједно са тренером реализовале, једноставно биле смо решене да освојимо титулу што је и довело до жељеног резултата. Заиста нашој срећи сада нема краја. Честитам свим колегиницама, тренеру, свим члановима клуба који су сваки дан уз нас, који чине све да ми будемо максимално спремне за битке на терену" ,каже Вељковићева одмах након тријумфа у Берлину.

Вељковићева је једина српкиња која је у 2019. освојила и Куп Италије и Лигу шампиона.

"Претходне три године освајала сам клупске трофеје у Пољској где ми је заиста све било фантастично, али имала сам жељу да се вратим у Новару јер сам веровала да у Италији нисам све рекла на терену, да је остало нешто не доречено. Испоставило се да је повратак на Апенинско полуострво био пун погодак за мене, у овој повратничкој сезони дозивела сам нешто што нисам за целу досадашњу каријеру".

Клупски успеси за Стефану могу бити нови ветар у леђа када су и репрезентативна такмичења у питању.

"Свакако да ће ми све што сам ове године доживела са Новаром дати нову снагу, самопоуздање и енергију за све оно што нам следи када је репрезентација у питању, пре свега одбрана европског трона која нам следи у августу и септембру ове године. Већ од 21. до 23. маја у Београду почињемо Лигу нација. Верујем да нас очекује ново такмичење из снова и нови дочек на тераси у Београду" ,закључила је Вељковићева.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар