Меркелова данас стиже у Хрватску

Њемачка канцеларка и донедавна предсједница њемачких демокршћана Ангела Меркел долази у суботу у Загреб како би се састала с премијером Андрејем Пленковићем и учествовала у великом предизборном скупу ХДЗ-а и Европске народне странке уочи европских избора.

Регион 18.05.2019 | 10:43
Меркелова данас стиже у Хрватску
Меркел ће с Пленковићем разговарати у Банским дворима о односима између двију земаља и европским питањима.

Хрватска ће предсједавати Европском унијом у првом полугодишту 2020. и потом предсједање предати Њемачкој која је на реду у других шест мјесеци идуће године. Канцеларка снажно подржава европску перспективу земаља западног Балкана, а у процесу рјешавања проблема везаних уз евроатлантске интеграције земаља регије југоисточне Еуропе, Хрватска је важан саговорник.

Теме ће бити и улазак Хрватске у шенгенски простор, планови за улазак у еврозону, стање на југоистоку Еуропе и, неизбјежно, миграције.

Ово је прва билатерална посјета њемачке канцеларке Хрватској од 2011. и први предизборни скуп изван Њемачке на којем ће присуствовати. .
(Хина)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МЕСА

18.05.2019 10:35

ЦУЈ КОД ПЛЕНКОВИЦА ЗАР НЕЦЕ КОД ВИСКОВИЦА НА САВЈЕТОВАЊЕ,ОН И ЊЕГОВ МЕНТОР МИЛЕ СУ СТРУЦЊАЦИ КАКО НЕТРЕБА ВЛАДАТИ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЈЕЉИНАЦ

18.05.2019 10:55

ОДЕ ДОДИК КОД ПЛЕНКОВИЦА.НЕ БИ ТИ ТАЈ ПРОПУСТИО ДА СЕ СЛИКА СА МЕРКЕЛОВОМ ТАМАН ИСПОД САХОВНИЦЕ.НЕГО У КОНТЕКСТУ ХРВАТА..ЈЕЛ ЗНА ЦОРИЦ ДА ЛИ СЕ САСТАДОСЕ МИЦО И СТЈЕПАН МЕСИЦ...

ОДГОВОРИТЕ