Старицу угушио дим у кући

- Осамдесетосмогодишњу Хајрију Хајић из бањалучког насеља Српске Топлице угушио је дим синоћ усљед пожара који је избио у њеној кући у Улици од Змијања Рајка.

Република Српска 15.05.2019 | 20:50
Старицу угушио дим у кући
Несрећну старицу, која је живјела сама, у ходнику је око 20.30 пронашла комшиница Расема Бајрић, која ју је свакодневно обилазила, будући да јој дјеца не живе у Бањалуци.

"Затекла сам је у ходнику, а на тијелу није имала никаве повреде. Осјетила сам одмах да нешто гори", прича Бајрићева. Према њеним ријечима, Хајрија је у једној соби спавала, а у другој соби је избио пожар на каблу од гријалице.

"Гријалица је била укључена у струју и била је угашена, али она није извукла продужни кабл из струје и избио је пожар", испричала нам је Бајрићева.

Како каже, свакодневно је обилазила комшиницу Хајрију, која је била старије животне доби, али покретна и разговорна, а њене кћерке, које не живе у Бањалуци, много су водиле рачуна о мајци.

Једна од њих је дан прије несреће отишла јер је посљедњих дана боравила код мајке коју је  дошла да обиђе.

За настрадалу жену комшије имају само лијепе ријечи те кажу да је била изузетно добра жена коју су сви вољели и поштовали, али у посљедње вријеме, како кажу, као да је предосјећала свој крај.

"Хајрија јесте била старија жена, али некако као да је имала осјећај да ће јој се нешто десити. Имала је једне минђуше од 18. године, које никад досад  није скинула, али недавно јесте, и подијелила је сав накит који је имала", кажу комшије.

Из Полицијске управе Бањалука је саопштено да је на основу предузетих мјера и радњи утврђено да нема елемената кривичног дјела, а о свему је обавијештен и дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Родољуб

16.05.2019 03:25

Тузан крај..,.. Сауцесце породици! Несрецној старици нека је лака црна земља!

ОДГОВОРИТЕ