"Круна" у финалу Евросонга

Представница Србије на овогодишњем Евросонгу у Тел Авиву Невена Божовић пласирала се синоћ у финале тог такмичења, које се одржава у Тел Авиву.

Забава 15.05.2019 | 11:08
"Круна" у финалу Евросонга
Божовић је на 64. "Песми Евровизије" наступила под редним бројем девет на првој полуфиналној вечери, а публика је представницу Србије наградила великим аплаузом после извођења песме "Круна", коју је сама написала.

Од 17 земаља које су наступиле синоћ, њих 10 је ушло у финале, које ће бити одржано 18. маја. Поред Србије, у финале су се пласирале Грчка, Белорусија, Кипар, Естонија, Чешка, Аустралија, Исланд, Сан Марино и Словенија.

После отпеване нумере и оствареног пласмана у финале, Невена је добила велики број позитивних коментара, али је било и негативних реакција на њену песму и наступ.

Поједини коментатори на званичним профилима манифестације на друштвеним мрежама песму су окарактерисали као "досадну". Ипак, велики број обожавалаца Евровизије бранио је Невену Божовић, па се расправа у коменатрима на званичном Инстаграм профилу Евровизије распламсала. Тако су у Невенину одбрану пале и по која увреда и псовка.

"Искрена да будем, уопште не пратим кладионице и коментаре", рекла је Невена Божовић јуче за Блиц, додавши да је искључиво фокусирана на наступ и да је негативни коментари не погађају.

Синоћње такмичење је отворила представница Израела Нета Барзилај са песмом "Играчка", са којом је победила на прошлогодишњем Евросонгу, а затворила израелска певачица и једна од најпознатијих трансексуалних јавних личности на свету Дана Интернашнал.

Пласман у финале обезбедиће по десет држава, које у два полуфинала освоје највећи број гласова.

Њима ће се у суботу прикључити и представници такозване "велике петорке", коју чине Британија, Шпанија, Немачка, Италија и Француска, као и Израел, који има директан пролазак у финале као земља домаћин.

Током прве полуфиналне вечери публика је могла да чује нумере извођача, који представљају две чланице "велике петорке" - Шпанију, Француску и домаћина Израел.

Овогодишњи, 64. "Евросонг" одржава се под слоганом Усуди се да сањаш (Даре то Дреам).

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар