Чудо над чудима: Срушена је традиција!

Лубе од 0:2 до 3:2 за шампионску круну усред Перуђе! Потпуна лудница, Лубе је освојио пету титулу у клупској историји!

Остали спортови 15.05.2019 | 10:49
Чудо над чудима: Срушена је традиција!
Чудо се догодило, титула се враћа у Чивитанова Марку! После годину дана поста Лубе је остварио историјски резултат, као гост преокренуо резултат усред Перуђе и освојио шампионску титулу у тај-брејку пошто је имао два сета заостатка - 3:2 (22:25, 21:25, 25:12, 25:21, 15:10)!

Све оно што се причало о важности домаћег терена ове вечери пало је у воду! Иако су и ове и прошле сезоне Перуђа и Лубе максимално користили утакмице пред својом публиком, нови шампион Италије остао је хладне главе у гротлу дворане Пала Бартон и узео скалп сада већ бившем владару Италије. Што би се рекло: „Традиција је ту да се руши...“

То су играчи Лубеа и урадили у чудесној представи чији ће се детаљи дуго препричавати! После четири лагане победе домаћина у овогодишњем финалу, односно два тешка пораза на вечерашњем месту сусрета, Лубе је исијавао невероватном енергијом и згазио Перуђу, упркос великом хендикепу!

Фантастичну утакмицу одиграо је Цветакн Соколов са 19 поена! По 16 поена извукли су Османи Хуанторена и Робертланди Симон Атијес, док је Јоанди Леал Идалго имао поен мање. Српски одбојкаш Драган Станковић моћи ће да се похвали да је шампион Италије, док су Александар Атанасијевић и МаркоПодрашчанин остали без шансе да подигну круну у најјачој лиги света. Први је меч завршио с четрнаест, а други с четири поена, мада ће остати записано да је Атанасијевић одиграо непрепознатљиво лоше у тај-брејку, јер су га противници неколико пута наводили на директну грешку... Најефикаснији у Перуђи био је Вилфредо Леон Венеро с чак 20 поена.

Упркос великом заостатку играчи Лубеа нису одустајхали. На почетку трећег сета одмах су пронашли прави ритам и рано повели са 8:4. Драстично су поправили сервис и тако озбиљно намучили противника. Перуђа је почела да срља из грешке у грешку, што је Лубеу дало шансу да лако увећа разлику и направи растојање које није могло да се сустигне. Убрзо је резултат на семафору гласио 22:9! Лубе је трећи сет затворио доминантним блоком за коначних 25:12.

На почетку четвртог сета Атанасијевић је са два аса на тренутак пробудио наду да ће Перуђа цео посао завршити у своју корист, али су гости убрзо поватили самопоуздање и након почетних 3:1 за домаћина резултат је отишао на 11:8 за Лубе. Средином четвртог сета Леон је успео да врати предност на страну Перуђе (15:14), а после дуге и балансиране борбе Лубе је ипак показао већу снагу и стрпљивост, па повео са 22:19. Соколов је потом донео важне поене Лубеу за 24:20, а онда и за 25:21, што је меч увело у пети сет!

А тамо – Лубе је прегазио ривала! Перуша је сет отворила с бројним грешкама, па је Лубе експресно имао 3:0 и 6:2, а на промени стране Хуанторена је подигао резултат на 8:3. Одбојкаши Перуђе се нису предавали, али је било очигледно да ће изгубити борбу, јер им понестаје дах. За крај искусни Кубанац Леал закуцао је лопту и тако Перуђе прекратио муке. Лубе је постао нови шампион Италије, пети пут у својој историји.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар