Мајдову злато и у Бакуу! Лариси сребро!

Репрезентативац Србије у џудоу освојио златну медаљу на Гран прију у Азербејџану, у категорији до 90 килограма.  Лариса Церић освојила сребро у Бакуу.  Још један сјајан наступ најбоље бх. спортисткиње свих времена.

Остали спортови 12.05.2019 | 22:15
Мајдову злато и у Бакуу! Лариси сребро!
Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов освојио је златну медаљу на Гран прију у азербедјжанској престоници Бакуу, у категорији до 90 килограма.

Сјајни џудиста, родом из Републике Српске, у финалу је тријумфовао против домаћег такмичара Мамадалија Мехдијева.

То је друга златна медаља за српског џудисту на неком Гран прију ове године, пошто је тријумфовао и на Гран прију у Маракешу.

Мајдов је наставио са сјајним резултатима, а злато из Бакуа прикључиће колекцији медаља са Свјетског првенства у Будимпешти 2017. године, гдје се окитио златом, и медаљи са Европског првенства у Тел Авиву прошле године, када је освојио сребро.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Мајдову на освојеној медаљи.

"Љубитељима спорта приуштили сте незаборавне тренутке, и све нас, који за Вас навијамо, учинили сте поносним и срећним. Желим Вам и убудуће много спортске среће, успјеха и побједа и да још много година доминирате спортским теренима", поручио је Додик у честитки.

Лариса Церић освојила сребро у Бакуу! Још један сјајан наступ најбоље бх. спортисткиње свих времена.

Нови спортски успјех приредила је бх. спортска хероина, наша најбоља спортисткиња икада Лариса Церић, која је на једом од најачих такмичења на планети, "Грен Слем Баку 2019", освојила србрену медаљу.

Церић је у првом колу побиједила Нунес Рошел (Португалија), М. Баиро Ане (Француска), Кинџерску Ирину (Азербејџан) и у финалу изгубила од Каланине Јелисавет из Украјине

"Тај повратак послије озбиљне повреде даје наду за прву олимпијску медаљу за БиХ. Ово је још једна потврда преданог и више неко успјешног рада џудо активиста из ЏСБИХ и основних џудо организација", саопштено је из Џудо савеза БиХ.

На "Грен Слему" у Бакуу наступила је и Александра Самарџић, која је у првом колу била успјешнија од представнице Русије Кирева Таисиа, а у другом колу елиминисана је од бивше вицепрвакиње свијета Бернабеу Марије из Шпаније.

Уз бх. репрезентацију била је Аријана Јаха, поносан на резултате из Бакуа је и селектор Бранислав Црногорац, који је рекао након новог спортског подвига бх. џудо тима: "Ово је само још једна потврда да се Лариса Церић чврсто етаблирала међу најбоље џудо такмичаре планете".

Извор: мондо.ба/СРНА/Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јојс

12.05.2019 21:34

свака цаст

ОДГОВОРИТЕ