ХОЛ: Ајакс – рекордних 160 голова!

Тадић – два гола и асистенција! Овај тим је створен да пише историју! Србин и чета из Амстердама настављају да померају границе!

Фудбал 23.04.2019 | 23:31
ХОЛ: Ајакс – рекордних 160 голова!
Ова генерација Ајакса је дефинитивно створена да пише историју!

Предвођени српском “десетком” Душаном Тадићем амстердамски Копљаници су вечерас декласирали Витесе 4:2 и пришли корак ближе титулу шампиона Холандије. Два кола пре краја имају три бода више од ПСВ Ајндховена који има меч мање, али драстично слабију гол разлику која одлучује у случају истог броја бодова. Са овом победом вечерас, Ајакс је поправио гол-разлику на невероватних +81! ПСВ има +68, а до краја су два кола у којима Ајакс гостује Де Графшапу и дочекује Утрехт. Титула је на тацни…

А осим тога што су пришли на два корака од шампионског пехара, момци са Јохан Кројф Аене су исписали историју холандског фудбала. Постали су прво холандски тим који је у једној сезони постигао више од 158 голова у свим такмичењима. Поставили су рекорд на 160 и до краја сезоне ће га још поправљати. Досадашњи рекордер је била генерација АЗ Алкмара из сезоне 1980/81.

Прво име вечершање победе је био српски ас Душан Тадић. Маестро из Бачке Паланке је наставио сезону из снова. Са нова два гола и прелепом асистенцијом, стигао је до невероватног учинка од 34 гола и 21 асистенције у свим такмичењима од почетка сезоне. На укупно 51 утакмици!

Тадић је вечерас оба гола постигао из пенала пошто је непогрешиво тукао са беле тачке. Постао је први играч Ајакса после легендарног Марка ван Бастена у сезони 1985/86 који је дао девет голова из пенала у току сезоне. Гађао је пенале без промашаја.  

Међутим, Витесе је вечерас начет на много лепши начин. Мајстори Тадић и Зијех су одиграли акцију после које се многима у одбрани Витесеа замантало. Тадић је сјајно прошао по левом крилу, продао лажњак и елегантно центрирао, а Зијех се шмекерском варком тела отарасио ривала и погодио.

После тога је уследио Тадићев први гол из пенала, па Де Лихтов главом после корнера и на крају још један Србинов са беле тачке. 

ХОЛАНДИЈА 1 - 32. КОЛО

Уторак

Де Графшап - Емен 1:0 (1:0)
/Сераренс 12/

АЗ Алкмар - Хераклес 2:1 (1:1)
/Стенгс 8, Гудмундсон 66 - Кувас 41/

Херенвен - ВВВ 2:2 (1:0)
/Влап 28, 75 - Грот 56, Стајн 89/

Ајакс - Витесе 4:2 (1:0)
/Зијех 41, Тадић 54 пенал, 80 пенал. Де Лихт 58 - Фор 66, Дарфалу 82/



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар