ЕЛ: Реал из Атине оде на Фајнал фор!

Реал иде на Ф4 Евролиге! Кошаркаши Реал Мадрида почистили су са 3:0 у серији екипу Панатинаикоса, овога пута резултатом 89:82 и тако се поново пласирали на Ф4, где ће бранити трофеј.  Првак Европе браниће титулу на завршном турниру у Виторији. У полуфиналу против домаће Басконије или ЦСКА.  

Кошарка 23.04.2019 | 22:10
ЕЛ: Реал из Атине оде на Фајнал фор!
Шампион брани европски трон: Реал Мадрид на Фајнал фору. Екипа Пабла Ласа заслужено славила и у трећој утакмици четвртфиналне серије - 89:82.

Кошаркаши Реала први су обезбедили учешће на Фајнал фору Евролиге, који се ове сезоне одржава у Виторији од 17. до 19. маја.

Као и прошле сезоне, "краљевићи" су у Топ 8 фази надиграли Панатинаикос, само овог пута у најкраћем року - 0:3!

У уторак у олимпијској дворани ОАКА, Панатинаикос - Реал 82:89 (18:23, 23:13, 17:22, 24:31).

Гости су имали кризу само у финишу друге четвртине, када је ПАО серијом 16:2 прешао у вођство. Реал је у другом полувремену играо све сигурније како је време одмицало и у том делу меча је постигао чак 53 поена.

Одлука је пала од 37. до 39. минута, када је чета Пабла Ласа тројкама Џефрија Тејлора, Ентонија Рендолфа и Факунда Кампаца повећала предност са 70:72 на 74:81.

Реалов противник у полуфиналу завршног турнира биће победник серије Басконија - ЦСКА, у којој је после две одигране утакмице нерешено.

Фантастична кошаркашка представа пружена је у атинској дворани "ОАКА", а након 40 минута тесне борбе тријумф је однела екипа Реал Мадрида резултатом 89:82 и тако су постали први тим који се пласирао на завршни турнир у Виторији, где ће бранити трофеј освојен 2018. године у Београду.

У првом полувремену смо видели две потпуно различите четвртине, пошто је прва припала гостима, а друга у поптуности издоминирана од стране Панатинаикоса, па су након заостатка од пет поена на полувреме отишли са предношћу од пет поена и својим навијачима дали наду, да ће се ова серија продужити.

Атмосфера је била сјајна у ОАКА–и, како то и доликује Панатинаикосу, али је Реал био имун на ту атмосферу пошто су у наредних десет минута успели у потпуности да анулирају ту предност "Зелених" и помало забрину Рика Питина.

Притисак је стигао играче Панатинаикоса, обруч се сузио, доста су промашивали и дозвољавали су неке недопустиве ствари Факунду Кампацу и друговима, а у тим битним моментима се поново показао Џеф Тејлор, који је убацио 13 поена, али ипак није био најефикаснији у свом тиму, пошто су Факундо Кампацо и Руди Фернандес убацили по 16 поена и учинили све што је у њиховој моћи да се не осети изостанак Серхија Љуља.

Што се тиче домаћег тима, поново су се ослањали на свог плејмејкера Ника Калатеса који је имао 17 поена и 7 асистенција, док је Мет Лоџески имао поен мање, а двоцифрени су били Дешон Томас и Кит Ленгфорд.

Ово ће бити шести одлазак на Фајнал 4 за Пабла Ласа у осам година на клупи Реал Мадрида, а видећемо које три екипе ће му се придружити на завршном турниру Евролиге у Виторији.

Стравичан хук ОАКА Арене није уплашио актуелног шампиона Европе, иако је деловало да би Панатинаикос могао до прве победе у четвртфиналној серији, али се Реал Мадрид издигао у завршници меча, искористио прву меч лопту и обезбедио пласман на Фајнал фор у Виторији - 89:82.

Екипа Пабла Ласа је била бољи тим током већег тока треће утакмице, док је Панатинаикос блистао у финишу првог полувремена и на почетку треће четвртине. Домаћин је имао вођство и средином последњег периода (68:66), али су гости потом додали гас и серијом 12:4 одвели меч на своју воденицу.

Реал је имао више расположених играча у својим редовима. Најефикаснији су били Руди Фернандез и Факундо Кампацо са по 16 постигнутих поена, а двоцифрени су биули и Рендолф (14 поена) Тејлор (13 и Ајон (12). Са друге стране знатно изнад осталих били су Калатес (17 поена) и Лоџески (16), док су остали били испод неопходног нивоа да би се срушио тако квалитетан противник.

Када се подвуче црта, Панатинаикос је своју шансу у овој серији пропустио у првом мечу, када је поражен у драматичној завршници, док је Реал Мадрид показао сву разноврсност у ова три меча, пошто је сваки од њих имао неког свог хероја и кључног играча који је шаампиона Европе водио ка победи. Та тимска игра ће бити главни адут Ласовог тима на путу ка одбрани европског трона од 17. до 19. маја.

ЕВРОЛИГА – ПЛЕЈ-ОФ

Уторак

Жалгирис - Фенербахче 57:66, у серији 1:2
/Волтерс 15 - Гудурић 17/

Панатинаикос - Реал Мадрид 82:89, у серији 0:3
/Калатес 17 - Фернандез, Кампацо 16/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар