Јокић: Угледао сам се на Данкана!

Кошаркаши Денвера и Сан Антонија у ноћи између уторка и среде у 03. 30 у "Пепси центру" играју пети меч првог кола плеј-оф серије Западне конверенције.

Кошарка 23.04.2019 | 23:10
Јокић: Угледао сам се на Данкана!
После четири одигране утакмице скор је 2:2, а Денвер има прилику да пред својим навијачима избори трећу победу и тако поведе у серији.

Наравно, много се очекује од центра Никола Јокића који је бриљирао на протеклом мечу у Тексасу, где је Денвер славио први пут још од 2012. године.

Јокић је те вечери постигао 29 поена, а уочи новог сусрета са Спарсима открио је и коме се дивио док је чинио прве кораке у НБА.

У питању је бивши кошаркаш Сан Антонија, Тим Данкан.

"Он је један од два или три најбоља играча на својој позицији свих времена. И не заборавите, освојио је пет титула. Играо сам против њега у својој првој НБА сезони. Није се много кретао у том периоду, али је поред мене убацио 20 поена лагано. Нисам га ни пипнуо. Нисам уствари ништа ни могао да урадим", признао је Никола.

Каже да је много научио из тог искуства.

"Било да је у питању борба за позицију, кретња, лагани шутеви из разних позиција, проналажење простоа, када га гледате како је он све то радио можете много да научите", додао је Јокић.

Какву сезону има говори податак да је у овој сезони имао 56 дабл-дабл учинака и 12 пута трипл-дабл. У доигравању је укупно на другом месту по укупном броју асистенција, 37.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар