Лајовић се повукао, Кецман испао, Ласло прошао!

Финалиста турнира у Монте Карлу, Душан Лајовић, ипак неће ове недеље играти на турниру у Будимпешти.  Јоровићева поражена на старту турнира у Истанбулу! Српска тенисерка Ивана Јоровић изгубила је од Тимее Бабош са 6:4, 6:4 на старту турнира у Истанбулу, чији је наградни фонд 250. 000 долара.

Тенис 23.04.2019 | 21:10
Лајовић се повукао, Кецман испао, Ласло прошао!
Он је после сјајне недеље у Монте Карлу и пораза у финалу од Фабија Фоњинија ипак решио да откаже учешће на турниру серије АТП 250 за који је раније био пријављен.

Тако нешто је и било логично очекивати с обзиром на то да је у кнежевини играо целе недеље, а начинио је и велики скок на АТП листи са 48. на 24 место.

Он је на старту требало да игра против домаћег играча Мата Валкуша, али како је одустао, на његово место је ушао лаки лузер, Италијан Јаник Синер.

Када је реч о Будимпешти, Миомир Кецмановић није успео да се пласира у друго коло пошто је од њега био бољи Аустралијанац Џон Милман, 6:1, 6:2.

Милман је веома лако добио меч, после свега 60 минута игре током којих Кецмановић није успео да дође ни до једне брејк лопте. Аустралијанац у другом колу чека бољег из меча између Атиле Балаша и Хуберта Хуркача.

Србија је на турниру у синглу остала тако са двојицом тенисера, Филипом Крајиновићем који ће у среду играти против Молдавца Радуа Албота и...

Драма у Будимпешти: Гулбис испада, Ђере иде даље! Српски тенисер Ласло Ђере савладао је Ернестса Гулбиса са 2:1 након два "тај брејка" и пласирао се у четвртфинале турнира у Будимпешти.

Први сет је почео веома добро по летонског тенисера, пошто је освојио гем на свом сервису, па потом направио и брејк и лако дошао до 2:0, Ђере се брзо вратио 2:2, потом су оба тенисера "задржала свој сервис", да би у наставку сета Ђере добио 3 гема, а Гулбис 1, што је значило да је први сет припао српском тенисеру резултатом 6:4.

Већ у другом сету смо видеил велику драму, пошто је Ђере успео да предност од 3:1 прокоцка и дозволи Летонцу да се врати на 3:3, касније се гледала права резултатска клацкалица и ушли смо у "тај брејк", који је Гулбису припао са 8:6.

Трећи, одлучујући сет, припао је Ласлу Ђереу, али ни тај сет није лако извојеван, пошто је српски тенисер морао у тај брејк. Гулбис је два пута имао велику предност 3:1 и 5:3, али није успевао да сломи Ђереа, који се брзо вратио на 5:5, па и на 6:6 да би тај брејк припао њему "нешто лакше", резултатом 7:2, пошто је Гулбис чак три поена на свом сервису изгубио.

Овај дуел је трајао малтене три сата, тачније два сата и 59 минута, а Ђере ће у наредном колу АТП турнира у Будимпешти играти против бољег из дуела Матеа Валкуша и Јаника Синера.

Јоровићева поражена на старту турнира у Истанбулу! Српска тенисерка Ивана Јоровић изгубила је од Тимее Бабош са 6:4, 6:4 на старту турнира у Истанбулу, чији је наградни фонд 250.000 долара.

Српска тенисерка је успешно пребродила квалификације, али њој се Мађарица реванширала за пораз недавно на турниру у мексичком граду Монтереју.

Тенисерке су на старту сета изгубиле свој сервис, да би Чачанка у петом гему поново дозволила Бабошевој да јој одузме сервис.

Тимеа је у деветом гему имала две сет лопте на сервис Јоровићеве, није их искористила, али јесте прву у наредном гему.

У другом сету, после 2:2, видели смо чак пет брејкова, али нажалост брејк више направила је Мађарица која је после 103 минута игре завршила посао око пласмана у друго коло.

Тамо је чека боља из дуела Гркиње Марије Сакари и Рускиње Веронике Кудерметове која је у турнир ушла из квалификација.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар