Марин и Иванић: Пораз пред дерби је права ствар!

Офанзивни "везисти" Црвене звезде верују да ће у четвртак приказати добар фудбал и победити Партизан.

Фудбал 23.04.2019 | 21:30
Марин и Иванић: Пораз пред дерби је права ствар!
Марко Марин и Мирко Иванић оптимисти су пред 160. "вечити" дерби, чији ће Црвена звезда бити домаћин, у четвртак од 19 часова.

Некадашњи репрезентативац Немачке рекао је новинарима да његов тим после два ремија ове сезоне, прво у септембру Хумској, па прошлог месеца на стадиону "Рајко Митић", коначно треба да покаже да је квалитетнији од најљућег ривала.

"Партизан не игра добро целе сезоне, али дерби је посебна прича, сасвим другачија од осталих. Да је ово обичан меч, ми бисмо на 'Маракани' сигурно победили, али пошто је дерби, никад се не зна. Морамо да будемо опрезни и да уђемо у меч 100 одсто".

Звезда је направила лошу увертиру за дерби, изгубивши од Чукаричког на невероватан начин, после вођства од 2:0.

"Целе сезоне победујемо и пред крај је људски да екипа мало падне. Можда је баш сада био добар моменат за то, како бисмо схватили да сваку утакмицу морамо да одиграмо максимално. Победе не долазе саме од себе, тако да у четвртак морамо да прикажемо добар фудбал", јасан је Марин.

Он је признао да би волео да реши утакмицу једним потезом, али да му је игра тима испред индивидуалног учинка.

"Није на мени да сам решим дерби, играмо 11 на 11 и важно је да као екипа будемо успешни. Ако саиграчи буду добро стајали, добиће асистенцију, па нека они реше. Можда неће бити потребна 'магија', него обичан пас у простор, можда и гол са неколико метара", рекао је уз осмех Марко Марин.

Мирко Иванић у марту је дебитовао у "вечитим" дербијима, уласком са клупе 20 минута пре краја.

"Очекујем да покажемо зашто смо најбоља екипа у Србији. Сусрети са Партизаном су увек посебни, а ова утакмица је још значајнија јер нам је Раднички пришао на четири бода", поручио је Иванић и нагласио:

"Победом бисмо направили велики корак ка одбрани титуле, али ни тада првенство не би било готово".

Некадашњи ас Војводине и БАТЕ Борисова гледа пораз на Бановом брду из позитивног угла.

"Пораз од Чукаричког је имао утицај. Пробудио нас је и сматрам да је из тог угла дошао у правом тренутку. Мало смо се опустили, што не бисмо смели себи да дозволимо".

Иванић каже да је и мартовски "вечити" дерби меч из кога су црвено-бели извукли поуке.

"Више пута смо анализирали прошло гостовање Партизана. Био је то тврд меч, не баш леп за публику. Сигуран сам да ћемо овај дерби одиграти боље, да ћемо наметнути свој ритам и остварити циљ".

Играчи Звезде волели би да победе Партизан и због својих навијача.

"Свесни смо колика је жеља звездаша да ову првенствену трку украсимо слављем у дербију. Све што могу да кажем је да и ми жељно ишчекујемо овај меч и да највише желимо победу", изјавио је Иванић.

Црвено-бели воде на табели са 45 бодова, Раднички из Ниша пред меч против Чукаричког има 41, а Партизан 30, као и "брђани".

У борбу за пласман у квалификације за Лигу Европе умешала се и Младост из Лучана, која има 29 бодова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар