Бејл сам против свих: Не идем нигдје!

"Сосиоси" гласно и јасно, председник преко менаџера, тренер између редова, дају Велшанину довољно разлога да препозна колико је непожељан, али одлучио је да не оде без борбе.

Фудбал 23.04.2019 | 19:45
Бејл сам против свих: Не идем нигдје!
Гарет Бејл се неће повући без борбе!

Фудбалер који је головима у финалима ФИФА светског првенства клубова, УЕФА лиге шампиона и Купа краља "потписао" пет од 13 трофеја освојених у Мадриду за шест година, од када је у првом трансферу у историји наплаћеног у девет цифара стигао из Лондона, има много разлога да верује да је непожељан у Реалу и да би "сосиоси" са трибина "Бернабеуа" прославили његов скори одлазак у заборав.

Мадридисти звижде Велшанину практично од његове друге сезоне у клубу, са мање или више интензитета у зависности колико је екипа лоше изгледала са њим на терену у тим ретким периодима када се није борио са повредама.

Они су, бар, гласни и јасни у томе шта мисле о Бејлу, у мери која се не може очекивати од новог-старог тренера, Зинедина Зидана, али је тачно и да се Француз по повратку на клупу највећег клуба на свету није претерано трудио да сакрије равнодушност у одговорима на питања о нападачевој будућности и, по правилу, понуди уопштен одговор из ког се не може закључити ни да ли је потребан, ни обрнуто.

Није тајна да Зидан и Бејл нису имали сјајан однос током тренеровог првог стажа на клупи, што репортери са "Сантијаго Бернабеу" стадиона подразумевају за проблем и данас.

Бејла су критиковали поједини саиграчи јер не жели да присуствује заједничким окупљањима, као и што за шест година и даље није научио шпански језик, па са колегама често комуницира на матерњем.

Мадридски "Ас" у броју од уторка објавио је да је Бејл, и то преко менаџера, обавестио председника Флорентина Переза и његове сараднике о одлуци да остаје, односно да не намерава да оде. Левоноги спринтер продужио је уговор са "краљевским клубом" у октобру 2016. и по бољим финансијским условима ставио потпис испод датума: 30. јун 2020. године.

Перез је тада, поред недељне плате од 392.000 евра -  што износи 20,4 милиона на годишњем нивоу - унео у Бејлов уговор "откупну клаузулу" од милијарду евра, сврставајући га у раван са супериорном звездом, Кристијаном Роналдом и дугогодишњим верним нападачем, Каримом Бенземом.

Много тога догодило се у престоници Шпаније до данас, мало шта добро у Бејловом случају, па је почетком априла његов агент, Џонатан Барнет, био позван на састанак са топ менаџментом клуба на којем је, опет посредно, фудбалеру саопштено да "Реал Мадрид неће спречавати његов одлазак и да ће му, чак, бити дозвољено да бира између понуда које буду долазиле у клуб".

Пар недеља касније, 101 милион евра плаћени репрезентативац Велса у великој мери отежао је Перезу у намери да и њега, попут Роналда, испрати на аеродром...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар