Штета: Тешка повреда Челсијевог тинејџера!

Саријев "џокер" у пролећном делу сезоне доживео је једну од најтежих повреда у спорту.

Фудбал 23.04.2019 | 13:30
Штета: Тешка повреда Челсијевог тинејџера!
Менаџер фудбалера Челсија, Маурицио Сари, остао је у понедељак без вредних бодова у Премијер лиги, с обзиром на то да је искључен током бурне утакмице са Барнлијем извесно је да ће остати и без солидне своте новца, али - нажалост - остао је и без једног младог фудбалера на дужи период.

Калум Хадсон Одои покидао је Ахилову тетиву у понедељак увече на "Стамфорд бриџу" и питање је када ће бити у прилици поново да заигра такмичарски фудбал.

Овај 18-годишњи енглески фудбалер повредио се у 41. минуту утакмице, после које је поручио да му је тешко, да је разочаран што је на овај начин завршио сезону, али да ће напорно радити и покушати да се врати јачи у следећој.

Повреда Ахилове тетиве, нарочито када дође до кидања самог лигамента, једна је од најтежих у свету спорта.

Хадсон-Одои гледаће саиграче у три последње првенстве утакмице у којима ће Челси покушати да се избори за пласман у Лигу шампиона. Саријев тим у полуфиналу Лиге Европе игра против Ајнтрахта из Франкфурта, а прва утакмица на програму је 2. маја.

Хадсон Одои један је од највећих талената промовисаних из Челсијеве фудбалске академије, с обзиром на то да дуго није добијао шансу у првом тиму повезиван је са преласком у Бајерн Минхен наредног лета, али су се ствари промениле набоље овог пролећа када је Сари почео редовно да му пружа шансу - било као стартеру, било са клупе.

Мало по мало стигао је до 24 наступа у плавом дресу ове сезоне, а у марту је први пут обукао и бели дрес сениорске репрезентације Енглеске.

Април, међутим, неће памтити по лепом...

Јунске преговоре са матичним клубом о наставку сарадње и потписивању јачег уговора овај талентовани везиста започеће као озбиљно повређен фудбалер.

Хадсон Одои рођен је 2000. године у Лондону, његови родитељи пореклом су из Гане, боље се служи левом ногом, а сезону 2018/19 између осталог памтиће и по седам голова и шест асистенција за клуб у свим такмичењима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар