Полицајац убијен пред рођендан

 Полицајац Слађенко Тубин из Приједора, којег је у недјељу увече у Горњој Равској убио Марко Шабић, за три дана требало је да прослави 48. рођендан.

Република Српска 22.04.2019 | 20:46
Полицајац убијен пред рођендан
Храбри полицајац, иза кога су остали супруга и два сина, настрадао је приликом интервенције у случају насиља у породици у Горњој Равској, гдје се Марко Шабић, који је са супругом и дјецом дошао да прослави Ускрс код родитеља, сукобио са родбином и избо оца Веселка ножем у леђа. Он се, како сазнајемо, посвађао са женом те насрнуо на њу, а његов отац се бранећи снаху поставио између њих и задобио повреде ножем у предјелу леђа. Наводно је Маркова супруга рекла мужу да је наркоман.

Према ријечима комшија, Марко се тада закључао у купатило. Веселка је унук одвезао љекару у приједорску болницу "Доктор Младен Стојановић", одакле су га транспортовали за Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС у Бањалуци.

У међувремену је по позиву породице стигло полицијско возило, у којем је био полицајац Слађенко Тубин. Он је ушао у кућу и покушао да убиједи Шабића да изађе и да мирно поразговарају.

"Марко је тада отворио врата купатила и пуцао из ловачке пушке на полицајца, погодивши га у стомак, а он је тако рањен изашао напоље и рекао породици да се сакрију јер Марко и даље пуца", кажу мјештани овог села.

Истичу да су се чланови породице разбјежали у шуму у близини породичне куће, а Марко је наставио пуцати, окрзнувши метком и своју малољетну кћерку.

Шабић је у селу познат као насилник који је пио, свађао се и тукао, док је његов отац Веселко миран човјек.

"Марко је луд, а можда му је то и посљедица саобраћајне несреће коју је преживио, ко ће знати. Док је био млад имао је саобраћајну несрећу у Хрватској, глава му је била смрскана и једва је преживио. Њему је пола главе буквално у пластици", кажу познаници.

Полицији је познат по кривичним дјелима напад на службеника и породично насиље.

С друге стране, полицајац Тубин познат је по својој мирној нарави, озбиљности и сталожености, због чега су га сви вољели.

"Он је стварно био људина, душа од човјека. Толико је био смирен и ту своју смиреност је преносио на друге", каже његов познаник, истичући да је Тубин радио у Љубији и познавао породицу Шабић.

Полицајац је након пуцњаве примљен у приједорску болницу, гдје су љекари покушали да му спасу живот, али нажалост у томе нису успјели. Приједорски хирург Марко Бероња рекао је да је пацијент примљен са тешким повредама трбуха и да је имао велику прострелну рану у трбуху и неколико рана у лијевој наткољеници.

"Храбро срце нашег колеге покушало је да интервенцију ријеши мирно и професионално, али, нажалост, са посљедицом по њега лично и његову породицу. Био је добар колега и полицајац, припадник Војске Републике Српске у претходном рату. Нек му је вјечна слава и хвала", навели су јуче из МУП-а РС, а против Шабића је поднесен извјештај Републичком јавном тужилаштву у Бањалуци за тешко убиство полицијског службеника и покушај убиства супруге.

"Станичном одјељењу полиције Љубија у недјељу у 18.55 пријављено је да је у Горњој Равској М.Ш. нанио убодне ране у предјелу леђа свом оцу. На лице мјеста упућен је полицијски службеник Слађенко Тубин, којег је по доласку пред породичну кућу у њеној унутрашњости осумњичени М.Ш. ранио пуцајући из ловачке пушке. Том приликом Тубин је задобио тјелесне повреде у предјелу горњег дијела тијела, након чега је возилом Службе хитне помоћи превезен у болницу у Приједору", рекла је Мирна Миљановић, начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а РС. Она је навела да су полицијски службеници Полицијске управе Приједор у 19.25 ухапсили М.Ш. и спровели га у просторије Управе.

Телеграми саучешћа

Бројни званичници из РС упутили су  телеграм саучешћа породици Слађенка Тубина, који жале за убијеним полицајцем, уједно осуђујући овај злочин.

"Успомена на њега остаће заувијек сачувана у срцима његове породице, радних колега и свих људи који су га вољели и поштовали", истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

У телеграму Жељке Цвијановић, предсједнице РС, наводи се да је смрт полицајца опомена свима нама да борба против насиља никада не смије посустати, али и подсјетник да је посао полицајца један од најтежих, док се у телеграму премијера РС Радована Вишковића истиче да је дубоко ожалошћен и потресен вијешћу о смрти сина, оца и супруга, припадника МУП-а РС Слађенка Тубина.

"Полиција РС остала је без храброг и поштеног полицајца, а колеге без пријатеља и вриједног сарадника", наглашава се у телеграму Драгана Лукача, министра унутрашњих послова РС.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић позвао је грађане да смире страсти у непримјереним ситуацијама.

"Заиста је огромна и ненадокнадива штета за друштво и породицу губитак живота младог човјека који је само вршио своју дужност на терену", додао је Ђаковић.

Из Савеза синдиката РС оштро су осудили убиство полицајца.

(Независне)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Xx

22.04.2019 19:01

Па струцњаци за безбједност сто једног цовјека саљете на интервенцију а знате ко је будала уби цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

22.04.2019 19:10

Зато сто је МУП труо, зато сто су велики струцњаци наизмисљали мјеста па тамо гдје треба највисе људи има их најмање, и зато сто свако нормалан одлази па тако и сад има 800 захтјева за напустање, а њима треба резерни састав да им цува гузи*е. Да је дрзава нормална неко би одговарао за ово, овако пар дана це писати и ником ниста

Name

Зиле

22.04.2019 19:19

суцут породици погинулом полицајцу

Name

Панцир

22.04.2019 21:13

Само ви опремајте специјалци који ничему не служе, а позорник нема ни опасач а о панциру да не причам, Зашто сам, зато што су шефови стручњаци за безбедност. СРАМОТА

Name

Ре xx

22.04.2019 21:40

Зато сто је трули систем полиције послао постеног полицајца гдје је опасно а не коруптираног И неког поквареног.него покојног Тубина добронамјерног И постеног полицајца.нека му је спокој дуси а породици велико сауцесце. Не поновило се никад висе постеним људима без обзира којег су занимања И вјероисповјести.

Name

ЖИКА Ж

23.04.2019 11:05

Склоните слику убице са слике жртве.!

Name

Лија

22.04.2019 19:04

Убио га онај ко га је упутио самог на тако ризичну интервенцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо пендрек

22.04.2019 20:01

слазем се , добију пријаву да тип са нозем убада људе около и они посаљу једног цовјека, као прица је полицајац је познавао те људе и тај комсилук, алоооооо, јесте нормални, посаљес интервентни вод да покупи лудака и цао....какве везе има сто се знају кад је тип психопата

Name

А

22.04.2019 20:06

Како сам ишао на интервенцију, зар није имао јос неког са собом? Па ко га је послао самог.Ма не могу да вјерујем. Која трулеж и неспособност у свим порама друштва.Штета човјека,

Name

ТОРРО

22.04.2019 21:31

СТРАШНО - СВА ЛИНИЈА РУКОВОЂЕЊА ОДМАХ СМЈЕНА, ОТКАЗ И ПОКРЕНУТУ КРИВИЧНИ ПОСТУПАК ПРОТИВ ОДГОВОРНИХ, А МИНИСТАР ОСТАВКА !!!

Name

Тугааааааа

22.04.2019 19:07

Чист примјер како је полиција необучена и да немају везе са послом...... Жали боже човјека али треба реорганизација комплет полиције посебно дипломираних инспектора наставника физичког васпитања и којекаквих менаџера......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасна

22.04.2019 19:32

искрено сауцесце породици муп це заборавити ту породицу

Name

Ассс

22.04.2019 19:34

јадна породица за коју годину неце их нико ни познавати

Name

Док Холидеј

22.04.2019 19:35

ШТЕТА ЧОВЈЕКА ПОЛИЦИЈИ ДАТИ ВЕЋА ОВЛАШТЕЊА АЛИ НЕ ПРОТИВ ПОШТЕНИ ГРАЂАНА КОЈИ МИРНО ПРОТЕСТУЈУ И ПРЕГЛЕДАТИ ДИПЛОМЕ РУКОВОДИОЦА У ПОЛИЦИЈИ И ТОМЕ ШТО ЈЕ ПОСЛАО ОВОГ НЕСРЕТНОГ ПОЛИЦАЈЦА САМОГ .

Name

ММ

22.04.2019 19:38

Ако му је пола главе у пластици,како није урадио неко добро дјело.Треба то по кратком поступку.Или да остататак зивота проведе радеци негдје у каменолому.Нистарија.

Name

Дора.

22.04.2019 19:48

За такав случај се шаље специјална Полиција са жаштитним одјелом.

Name

Село

22.04.2019 19:58

убисе га као и Давида багра

Name

ре туга

23.04.2019 08:53

Ајд сто министар и не помисља на оставку после ове трагедије, поразавајуце у свему овоме је и то сто су му и премијер и Зељка надлезни, а цисто сумњам да це му они савјетовати оставку.

Name

Јоја

22.04.2019 20:04

трагедија , сауцесце породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлазак

22.04.2019 20:15

Колико је пол.слузбеника у назад годину дана напустило МУП? КОЛИКО захтјева за неплацено има? ЗАСТО САМ НА ИНТЕРВЕНЦИЈУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

22.04.2019 20:59

само да додам. МУП МОРА ОДГОВАРАТИ а министарство у влади РС мора породици исплатити МИЛИОНСКУ одстету!! Маните се ви телеграма, ПАРЕ и ОДГОВОРНОСТ захтијевати !! Лукац СМРДО све полицајце ангазовао на Давидов Трг, као свијеце за Давида су опасне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.04.2019 21:59

Са наорузаним лудаком нема преговарања, полиција ту треба да промјени процедуру и казе ако је наорузан прво пуцај а онда питај ста је било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.04.2019 22:46

ЕТО НАСЕ ПОЛИЦИЈЕ,У ИНТЕРВЕНЦИЈУ ГДЈЕ ЈЕ БИО ПОКУСАЈ УБИСТВА ПОСЛАЛИ ЈЕДНОГ ЦОВЈЕКА.У СВИМ НОРМАЛНИМ ЗЕМЉАМА БИ СА НАЈМАЊЕ 5 АУТА ОПКОЛИЛИ КУЦУ.ЈОЈ БОЗЕ ГДЈЕ МИ ЗИВИМО,ЦУТИМО И ГЛЕДАМО ОВО ЗЛО.ЦОВЈЕК ЈЕ СТВАРНО БИО ЉУДИНА И ПОСТЕЊАЦИНА АЛИ ЊЕГОВИ НАДРЕДЈЕНИ СУ СТВАРНО БУДАЛЕТИНЕ И СТО ЈЕ НАЈЗАЛОСНИЈЕ НИКО НЕЦЕ ОДГОВАРАТИ !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимо реални

23.04.2019 09:26

Зељја цвијановиц посао полицајца је тезак тачно ста сте урадили да тим.људима олаксате.....да их бар адекватно платите.

ОДГОВОРИТЕ