Навијачи Интера о Икардију: Мали човјече...!

Присталице "неразура" највише би волеле да некадашњи капитен Интера Мауро Икарди напусти "Меацу" овог лета.

Фудбал 22.04.2019 | 21:00
Навијачи Интера о Икардију: Мали човјече...!
"Курва Норд" одавно не жели Аргентинца у екипи Интера после његовог шестонедељног егзила из тима, али данас су и први пут званично путем Фацебоок странице, коју су пренели италијански медији, затражили да напусти клуб.

Икардија су у посту окарактерисали као "малог човека".

"Мали човек који носи наш дрес с бројем девет не заслужује Интер јер није показао чак ни минималну количину професионалног интегритета коју би сваки запослени требао да покаже, изражавајући поштовање дреса и навијача који у њих верују или барем у клуб за који играју", навели су навијачи Интера.

Потом су поставили и питање да ли се такав случај може десити и у неким другим европским лигама.

"Питање које постављамо сами себи је сљедеће: ’Да ли сте икада видели играче у другим лигама са лажним повредама који одбијају да играју, смешкају се приликом наших пораза, потом су мјесецима изван тима и онда се врате захваљујући адвокатима?", додале су присталице клуба са "Ђузепе Меаце".

Подсетимо, Икардију је најпре одузета капитенска трака у Интеру јер је одбио да потпише нови уговор, али и због несугласица које су клупски челници имали са његовом супругом и заступницом Вандом Наром.

Нара за продужетак сарадње тражила годишњу плату од девет милиона евра, што је дупло више од коју је Икарди досад зарађивао.

Шпански медији су писали да ће Икарди у јуну прећи у Реал Мадрид, италијански дневник "Коријере дела Сера" је објавио да ће Икарди преселити у Мадрид, и то у Атлетико, међутим, његова супруга је одбацила те наводе рекавши да ће Мауро остати и наредне сезоне у Интеру.

Ипак, с обзиром да су навијачи изричито против његовог останка у миланском клубу, могуће је и да ће се предомислити.

Икарди је "похађао" Барселонину чувену академију "Ла Масију", где је и упознао Максија и Ванду, а када се 2011. преселио у Ђенову и постао "тинејџ" сензација Сампдорије, прочуле су се и гласине о "крађи младе" о којима је Аргентина "брујала" месецима.

Талентовани центарфор доведен је на "Ђузепе Меацу" 2013. године са 11 погодака у 33 наступа за клуб са "Марасија" и брзо наговестио какав ће центарфор постати - у првој сезони постигао је девет, у другој већ 22 гола, а до данас био је стрелац 123 пута у црно-плавом дресу.

Уговор му истиче 2021. године, минимална откупна цијена од 110 милиона евра за клубове из иностранства истекла је прошлог лета, па тако власници Интера сада морају да преговарају са заинтересованим странама о висини трансфера.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар