Причали су да Јокић није створен за успјех!

''Памтим коментаре да је превара!'' Кошаркаш Денвера, Никола Јокић, полако постаје НБА суперстар, мишљење је америчког новинара Џоела Раша у колумни за магазин "Форбс".

Кошарка 22.04.2019 | 20:00
Причали су да Јокић није створен за успјех!
Раш, који је један од бољих познавалаца прилика у редовима Нагетса, сматра да српски центар играма ове сезоне оправдава сваки цент уговора вредног 148 милиона долара.

Јокић и у плеј-оф серији показује да су управа клуба и тренер Мајк Мелоун били у праву што игру базирају на српском кошаркашу који из утакмице у утакмицу бележи сјајан учинак.

"Причали су како дебитант на позицији центра у Ол-стар мечу Никола Јокић, са којим је Денвер летос продужио уговор на пет година за 148 милиона долара, није створен за успех у физичкој, у игри лоптом доминантнијој и одбрамбено оријентисаној постсезони", пише Раш и додаје.

"Памтим и коментаре типа - пребацио сам да погледам превару Јокића како остаје изложен у одбрани налетима чврсте екипе Сан Антонија. Свако ко га је имао на МВП тикету треба да схвати да нема ништа забавно у томе да будете неуспешни у 50 одсто свог посла као играча", констатује Раш.

Свима који су сумњали у Јокића и Девнер супротставља податке.

"Кроз све што Денвер уради, њихов високисрпски центар је камен темељац и њихово мерило успеха. Јокић је међу најбољим играчима у плеј-офу, води у НБА на листи успешености у проценту победа кад је био у игри и у такозваном ВОРП-у, у топ четири је по скоковима и асистенцијама и на мање је од једне асистенције од трипл-дабл просека са 20,5 поена, 11,8 скокова и 9,3 асистенција по сајту Баскетбалл Референце. Ако задржи ту линију, Јокић ће постати тек четврти НБА играч у историји са просеком 20/11/9 у плеј-офу, после Вилта Чемберлена, Оскара Робертсона два пута и Расела Вестбрука", додао је Раш.

Потом се осврнуо и на најчешће призивану игру у одбрани.

"Аспекат Јокићеве игре који је најчешће на удару критичара је његова одбрана, алим и овде, такође, он је дорастао задатку. Олдриџ из Сан Антонија је из 120 поседа лопте колико је Јокић био чувар на њему, имао просек шута од 42,4 одсто укључујући ту и нула одсто са линије за три, у поређењу са 51,9 у односу на лигашки део сезоне", написао је новинар Форбса.

На крају, закључак је да Јокић и Денвер иду правим путем.

"Јокић и Денвер су остварили једну од најбољих сезона у историји франшизе и константно показују да нису у праву сви који сумњају у њих. Добре су шансе да их управо те приче како су лажни тим уствари стимулишу и подижу изнад лимита. И добра вест за Денвер је да, док Јокић иде ка звању суперстара, тимк у целини добија на искуству у плеј-офу сваком новом утакмицом. Није то само њихов ведар карактер на шта се ослањају, већ чињеница да су, или су макар у процесу да постану нешто заиста озбиљно", закључио је Џоел Раш.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар