Саво Милошевић склапа тим за дерби...

Енигме Валијенте и Бамби, један Милетић – да, други не! Стручни штаб Партизана ће опет заротирати доста играча.

Фудбал 22.04.2019 | 18:15
Саво Милошевић склапа тим за дерби...
Шест утакмица – шест различитих састава. Биће и седма у низу, јер Саво Милошевић спрема велики број промена у екипи Партизана за 160. вечити дерби. И то у свим линијама тима.

Почев од одбране, јер се на гол после суспензије враћа Владимир Стојковић од кога Гробари очекују да забетонира простор испред мреже и буде један од главни адута на Маракани. Пошто у Нишу, такође због жутих картона, није играо Немања Р. Милетић сва је прилика да ће српски репрезентативац бити у првих 11, уместо Мирослава Вулићевића који га је мењао у периоду кад је овај био повређен и(ли) кажњен. Рокада је извесна и на позицији левог бека, јер је Немања Г. Милетић четвртом јавном опоменом у Суперлиги сам себе избацио из конкуренције, те стручном штабу као најреалнија опција остаје Слободан Урошевић, који је код Милошевића почео редовније да игра.

Највећа енигма, како тренутно ствари стоје, јесте избор штоперског пара. Резултатски бродолом на Чаиру није највећи проблем за црно-беле, већ сазнање да се, само што се вратио на терен, повредио МаркВалијенте. Шпанац се пожалио на бол у колену, засад нема информација о тежини повреде, а ако успе да се опорави до четвртка у 19 часова логично би било да заузме место, а да му друштво прави млади СтрахињаПавловић који у Нишу није био чак ни у протоколу (да се не би и он повредио или добио суспендујући каротн), међутим, на прошлом дербију је маестрално чувао Ричмонда Боаћија што му је најбоља препорука за још један дуел. Имајући у виду да је наредна златна кока куба, а дуел вечитих једини преостали који држи пажњу и ван граница Србије, логично је очекивати Павловића у првих 11. Са Валијентеом – ако буде здрав – или саБојаном Остојићем, који је везао три утакмице под палицом Сава Милошевића и има резона да он буде у централном делу одбрамбене линије. Утисак је да је за младог Светозара Марковића ризик да заигра, тек је изшао из повреде, а на Чаиру је заменио Валијентеа силом прилика.

Партизан ће на Маракани, извесно, играти са два задња везна. Не буде ли изненађења та места покрићеСаша Здјелар и Александар Шћекић (није играо против Радничког), док ће бити занимљиво видети за кога ће се стручни штаб определити у маневру. Зоран Тошић такође није био актер дуела са Нишлијама, што би требало да значи да одморан чека дерби, али сазнање да од повратка у српски фудбал ниједаном није био стартер на његовој најзначајнијих утакмици отвара дилему хоће ли струка овог пута више да га користи. Очекује се да се у први тим врати Горан Закарић, једно место осигурано је за Данила Пантића, а остаје отворено питање статуса у последње време све чешће коришћеног Ђорђа Ивановића, који је, ако не почне, виђен као прва замена.

Наравно, навалу ће водити први стрелац тима Рикардо Гомеш. У опрезнијој варијанти усамљен у шпицу, што онда отвара могућност поменутом Ивановићу, можда и Саши Илићу у везном реду, док би у тотално нападачкој момка са Зеленортских Острва заиграо у пару са Немањом Николићем.

Избор је на Сави Милошевићу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар