Три "брејка" за три "меч лопте"!

Голден Стејт, Портланд и Торонто закорачили у други круг плеј-офа НБА лиге.  Неподношљиво, ужасно, срамотно! Приватник Вестбрук решио да избаци Оклахому - један поен за полувреме! Голден Стејт, Портланд и Торонто пред другим кругом плеј-офа.

Кошарка 22.04.2019 | 11:00
Три "брејка" за три "меч лопте"!
Први до пласмана у друго коло плеј-офа НБА лиге, односно полуфинала конференције, стигли су кошаркаши Бостона који су "почистили" Индијану.

На корак од остварења циља претходне вечери дошли су Голден Стејт, Торонто и Портланд.

Први су савладали Лос Анђелес Клиперсе 113:105, други су били бољи од Орланда 107:85, а трећи од Оклахоме 111:98. Све три победе уписане су у гостима, за вођство у серији 3:1.

Актуелни шампиони до прве "меч лопте" дошли су највише захваљујући Кевину Дуренту (33 поена) и Клеју Томпсону (32).

Портланд су предводили његови најбољи играчи, Си Џеј Мекалум са 27 и Дамијан Лилард са 24 поена, док је најефикаснији у победи Торонта са 34 поена био Кавај Леонард.

Пете утакмице играће се у Оукланду, Портланду и Торонту, а ево како је било у четвртим:



Кад игра за себе може да буде међу најбољима на свету, али кад ваља то исто да учини за тим нема га нигде. Расел Вестбрук је успео да доведе Оклахому на ивицу елиминације већ у првој рунди плеј-офа, пошто је био, општи је утисак, најлошији појединац утакмице у којој су Тендери поражени од Портланда (98:111), па сад губе у борби за место у полуфиналу Западне конференције 1:3.

Мада је пре само два дана истом ривалу убацио 33 поена, Рас је синоћ био очајан до границе неподношљивости. По старом, а не баш тако добром обичају, потрошио је доста лопти, није успео да савлада „приватника“ у себи, што се на крају осветило домаћем саставу. Убацио је 14 поена, уз очајне проценте. Промашио је чак 16 шутева из игре (погодио пет од 21), у једном тренутку пуцао 0/10, а у другом полувремену убацио је један једини поен, уз катастрофалан учинак у тој деоници 0/7! Срамота за кошарку.

А пре само неколико година сматрало се да би са Кевином Дурентом могао Вестбрук да покори НБА лигу, међутим, откако је другопоменути отишао у Голден Стејт, Расови проценти су драстично пали, о чему сведочи податак да је у само једној од 15 плеј-оф утакмица после растанка са некадашњим саборцем имао шута изнад 50 одсто. Ужасно.

Госте су до славља предводили Си Џеј Меколум (27 поена, пет тројки) и Демијен Лилард (24), а прилику да окончају серију имаће у среду на свом паркету. Против овакве Оклахоме то не би требало да буде проблем.





ИСТОК

Бостон - Индијана 4:0
Милвоки - Детроит 3:0

Филаделфија - Бруклин 3:1
Торонто - Орландо 3:1

ЗАПАД

Голден Стејт - Клиперси 3:1
Хјустон - Јута 3:0

Портланд - Оклахома 3:1
Денвер - Сан Антонио 2:0

*груписани су парови кој се укрштају у следећој рунди.

Извор: Мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар